Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte düzenlenen saldırılarda 51 kişinin yaşamını yitirdiğini, 369 kişinin yaralandığını açıkladı.
Ateşkesin Feshi Sonrası 10 Binden Fazla Can Kaybı
Bakanlık, İsrail’in 18 Mart 2025’te ateşkes anlaşmasını tek taraflı feshetmesinden bu yana 10 bin 300 kişinin hayatını kaybettiğini, 43 bin 234 kişinin yaralandığını bildirdi.
Yardım Dağıtımında Katliam
Son 24 saatte insani yardım dağıtımı sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 17 kişi hayatını kaybederken, 250 kişi yaralandı. Bu olaylarla birlikte yardım dağıtımlarında ölenlerin sayısı bin 898’e, yaralı sayısı 14 bin 113’e yükseldi.
Açlık Nedeniyle Ölümler Artıyor
İsrail’in gıda ve insani yardım malzemelerinin bölgeye girişini engellemesi nedeniyle açlık kaynaklı ölümler de artıyor. Son 24 saatte bir kız çocuğu daha yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylece Gazze’de açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle ölenlerin sayısı 107’si çocuk olmak üzere 240’a ulaştı.