"Inception" filmine benzer bir deneyim sunmayı hedefleyen bu iddialı ürün, 2,000 dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor. Ancak, cihazın rüya kontrolünü gerçekten sağlayıp sağlayamayacağı ve günlük kullanıma uygun olup olmadığı henüz belirsiz.

Kafa bandının iddia edilen özelliği, kullanıcının beyin dalgalarını izleyerek REM uyku döngüsünü takip etmek ve uygun sinyaller göndererek berrak rüyaları tetiklemek. Yapay zeka modeli Morpheus-1 ile entegre olan cihaz, beyin verilerini analiz edip doğru sinyalleri prefrontal kortekse iletiyor.

Kullanıcılar, kafa bandını takarak otomatik olarak uyku döngülerini izleyebilir ve REM döngüsüne ulaşıldığında berrak rüyaları tetiklemek için cihazın sunduğu sinyalleri deneyimleyebilirler.

Manisa’da Çekilen Filmler! Beyazperdeye Taşınan Manisa İlçeleri Hangileri? Manisa’da Çekilen Filmler! Beyazperdeye Taşınan Manisa İlçeleri Hangileri?

Bu ürün, beta test aşamasına geçmiş olup, ilerleyen dönemde rüya kontrolü teknolojisinin nasıl gelişeceğine dair bir örnek olabilir.

Kaynak: Haber merkezi