EYT ne oldu? EYT düzenlemesi ne olacak, ne zaman yasalaşacak? Emekli olmak için yaş şartına takılan milyonlarca kişi EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesini bekliyor. 2023 yılı ile birlikte çalışmaların hız kazandığı EYT'de sona gelinmişti. Fakat TBMM milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle EYT düzenlemesi ile ilgili çalışmalar ertelendi.

EYT NE OLACAK? NE ZAMAN YASALAŞACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, “Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır” ifadesini kullandı.

EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN ALINACAK?

Meclis’in ilk gündem maddeleri arasında EYT düzenlemesi geliyor. EYT düzenlemesinin TBMM’nin çalışmalarına başlamasının ardından gündeme gelmesi bekleniyor. EYT’nin Şubat ayında yasalaşması durumunda, EYT çerçevesinde emekli olacakların ilk maaşlarını Mart ayında almaları bekleniyordu. Bu durumda; EYT’nin Mart ayında yasalaşması, başvuruların Mart ayına kalacak olması nedeniyle ilk maaşların da Nisan ayında olması bekleniyor. EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmişti.

 

Editör: Onur Yılmaz