ABD'de açıklanacak çekirdek enflasyon verisi öncesinde piyasalar diken üstünde. Uzmanlar, TSİ 15.30'da gelecek verilerin doların seyrinde belirleyici olacağı görüşünde. Özellikle Fed'in faiz politikasına ilişkin beklentiler bu veriler ışığında yeniden şekillenebilir.

ING analisti Chris Turner, Nisan ayında çekirdek enflasyonun sabit kalması halinde doların destek bulabileceğini ifade etti. Turner, "Bu durum, Fed'in faiz oranlarını düşürmek için aceleci davranmayacağı yönündeki görüşü pekiştirir" dedi.

Araç sahipleri depoları doldurun… Çifte zam geliyor!
Araç sahipleri depoları doldurun… Çifte zam geliyor!
İçeriği Görüntüle

Turner ayrıca, piyasalarda bu ay faiz indirimi beklentilerinin azaldığını ve bir sonraki indirimin Eylül ayına ötelenmeye başlandığını vurguladı.

Beklentiler Yüzde 0.3 Artış Yönünde

Wall Street Journal (WSJ) anketine katılan ekonomistler, Nisan ayında çekirdek enflasyonun aylık bazda yüzde 0.3 artmasını bekliyor. Bu oran, Mart ayında yüzde 0.1 olarak gerçekleşmişti.

ABD dolar endeksi (DXY) ise haftaya hareketli başladı. ABD ile Çin arasında gümrük vergilerinde 90 günlük erteleme anlaşması yapılmasının ardından endeks 101.977 ile son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Ancak bu seviyeden sonra yüzde 0.2'lik düşüşle 101.541'e geriledi.

Kaynak: Haber Merkezi