2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesine saygılı günler kaldı. Yurt genelinde yaz tatili öncesi karne sevinci yaşanacak. Öğrenciler aynı zamanda karnelerini E-Okul sistemi üzerinden görüntüleyebilecek. E-Okul üzerinden karne notunu öğrenmek isteyen öğrenciler nan yazısı ile sık sık karşılaşıyor. Peki, E-Okulda ‘NaN’ ne demek? İşte detaylar…

E-Okulda Nan Ne Demek?

MEB'e bağlı okullarda yaz tatili başlıyor. Not bilgisi, ortalama ve E-Karne görüntülemeye imkan tanıyan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenciler ve veliler tarafından yoğun ilgi görüyor. Karne notunu görmek isteyen öğrencilerin sisteme girmesi ve "NaN" yazısını görmesi E-Okulda nan ne demek sorusunu doğurdu. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında kullanıma açılan hizmet sistemi olan E- Okul sistemi ile öğrencinin eğitime başladığı günden itibaren mezun olana kadar takip edilen süreci tüm detaylarıyla ulaşabilen sistemdir. 

E Okulda Nan Ne Demek 3

Tüm özel veya resmi anasınıfı, ilköğretim, ortaöğretim ve lise kurumlarının kullanması gereken bir yazılımdır. Veli bilgilendirme sistemi ve yönetim sistemi olarak iki farklı girişi vardır.E-Okul sistemine giriş yapmak için öncelikle E-okul web sitesine giriş yapmalısınız.

Birçok öğrencinin karne notunu görmek için sisteme girmesiyle karşılaştığı "NaN", bir sayı değil değeri belirtmeyen bir kısaltmadır. Notlar olmadığı için ve dolayısıyla değer hesaplanmadığı için yazılmıştır. 

E Okulda Nan Ne Demek 4

Karnede Nan Ne Demek?

E-Okul'da "NaN" yazısının anlamı, notların olmadığı, değerlendirilemediği durumları ifade eder. Notlar henüz sisteme işlenmediğinde veya eksik olduğunda bu sembolle karşılaşılır. Öğrenciler, e-Okul girişi ile "Not Bilgisi" bölümünden karnelerini ve not durumlarını öğrenebilirler.

Nan Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

E-Okul sistemine giren öğrencilerin karne notlarını görmek istediklerinde karşılaştıkları kısaltma olan ‘NaN’ oldukça merak ediliyor. Kısaltmayı görüp endişeye kapılan öğrenciler arama motorunda E-Okulda nan ne demek? Karne notu nan ne demek şeklinde aramalar yapıyor. 

"NaN’ İngilizce ‘‘Not a Number" teriminin kısaltması olarak kullanılmaktadır. E-okul'da ortalama olarak "NaN" görmek, genellikle bir hata veya belirsizlik durumunu ifade eder. Bu durum, sistem tarafından geçerli bir sayısal değerin bulunamadığı anlamına gelir. Notlar belirlenip hesaplandığında sistemde sağlıklı bir şekilde gözükecektir. 

E Okulda Nan Ne Demek 5

E-Okulda Karne Nasıl Görüntülenir?

Yaz tatili başlamadan önce karnelerin 14 Haziran Cuma günü sabah saatlerinde okullarda verilmesi bekleniyor. E-Okul'da karneler aynı gün, 14 Haziran Cuma günü erişime açılacaktır. 

Öğrenciler, E-Okul sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve okul numaralarıyla giriş yaparak not bilgilerine ulaşabilirler.

Karnelerin yanı sıra, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişim sağlanabilecek. Aynı zamanda veliler de Veli Bilgi Sistemi üzerinden dilediklerinde bu bilgilere erişebilirler.

Kur’an Kursu öğrencilerine Turgutlu tarihi anlatıldı Kur’an Kursu öğrencilerine Turgutlu tarihi anlatıldı

E Okulda Nan Ne Demek 2

E-Okuldan Karne Basılır Mı?

E-Okul sisteminin gelmesiyle beraber dönem sonu işlemlerine dair çoğu şey daha kolay hale geldi. Bunlardan biri de şüphesiz karne çıkartma işlemi. E-Okul'dan karne çıkarma işlemi de oldukça basittir.

"e-okul.meb.gov.tr" üzerinden öğrenciler karne bilgilerini ve belgelerini görüntüleyebilirler. Karne basımı için belirtilen tarihte, öğrenciler sistem üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilir ve karnelerini alabilirler.

Yeni Okul Dönemi Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimini açıkladı. 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek olan 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı uzunca bir yaz tatilinin ardından yerini yeni döneme bırakacak. 2024-2025 Eğitim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, yaz tatilinin ardından 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı ilk dönemine Eylül ayında başlayacak. 3 aylık yaz tatilinin ardından büyük bir coşkuyla yeni dönemin başlaması bekleniyor.

Muhabir: Özkan Çelik