Dolar, 28 Mayıs’ta seçimlerin sonuçlanmasının ardından dik ivmeli yükselişle %14’ü bulan artış kaydetti. Dolar paritesi, seçimlerin 2. turu öncesi 20 TL’nin hemen altında işlem görüyordu.

Piyasada dolar kuru ile ilgili yapılan yorumlarda kura yönelik baskının azalmasıyla yükseliş trendinin hızlandığı görüşü ağır basıyor.

YENİ KABİNE İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Piyasalar, yeni kabinenin şekillenmesiyle yeni ekonomi yönetimi ve atılacak adımları beklemeye başladı. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk açıklamalarında Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönmekten başka seçeneği kalmadığı ifadesini kullanmıştı. Bu açıklama piyasalarda mevcut politikaların terk edilerek gerçekçi ekonomi politikalarının uygulanmaya başlanacağı şeklinde yorumlandı.

Yeni hükümetin ilk kabine toplantısı, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve büyümeden taviz vermeden Türkiye ekonomisini daha da güçlendireceğiz. Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığını milletin gündeminden çıkartmakta kararlıyız.” açıklamasını yaptı. 

Editör: Onur Yılmaz