İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Provokasyon İddiaları

30 Aralık'ta Anıtkabir'de "kahrolsun cumhuriyet, şeriat gelecek" sloganları atan bir kişinin, yılın ilk günü Galata Köprüsü'nde şehitlerimize rahmet yürüyüşünde, Kelime-i Tevhid sancağı taşıyan bir kişiye hilafet bayrağı açtığı iddialarını bahane göstererek bu eylemleri sert bir dille eleştirdi.

Türkiye'nin Bir Cumhuriyet Olduğu Vurgusu

Bahçeli, Türkiye'nin bir cumhuriyet olduğunu vurgulayarak, devletin dili ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğunu belirtti. Türk milletinin sinir uçlarıyla oynamanın milliyetçilik olmadığını ifade etti.

8 yıl sonra bir ilk... Özgür Özel ve Recep Tayyip Erdoğan buluşuyor 8 yıl sonra bir ilk... Özgür Özel ve Recep Tayyip Erdoğan buluşuyor

TFF'ye Eleştiri

Riyad'da oynanması gündemdeyken ertelenen Süper Kupa finalinin ardından Türk futbolunda yaşanan krizi eleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun süreci yönetemediğini ve Fenerbahçe ile Galatasaray'ın sağduyulu hareket edemediğini söyleyerek, "Türk futbolu duvara toslamıştır." ifadesini kullandı.

Sosyal Medya Düzenleme Çağrısı

Sosyal medyanın artık taşınması imkansız bir yük olduğunu ve zehirli bir ortam haline geldiğini belirterek, sosyal medya kullanımının ahlaki ve milli temelde düzenlenmesi veya tamamen işlevsiz hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Sosyal medyanın milli ve manevi hayatı çürüttüğünü savundu.

Yargıtay'ın Can Atalay Kararı

Yargıtay'ın Can Atalay davasıyla ilgili kararını destekleyerek, diktatörlük olsaydı bu tür eleştirilerin nasıl dile getirileceğini sorguladı. Adalet ve hukuk namusunun korunması gerektiğini vurgulayarak, Yargıtay'ın şerefli hakimlerini kutladı.

Kaynak: Haber Merkezi