Üreticilerin, bakanlığın tarımsal desteklemelerinden faydalanabilmesi için 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak 2024 tarihine kadar yaptırmaları gerekiyor. Yönetmeliğe göre 1 Eylül'de başlayan 2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 2 Ocak 2024’ te sona erecek. Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi Başvurusu nasıl yapılır, Çiftçi Kayıt Sistemi nedir, Çiftçi Kayıt Sistemi Başvurusu son gün ne zaman? İşte cevaplar…

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Yapma

Yetkililer, üreticilere 2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını ilçe müdürlüklerine bizzat giderek veya e-devlet üzerinden gerçekleştirebileceklerini bildirdi. Ayrıca, 2023 yılında ÇKS başvurusu yapan ve dosyadaki parsel bilgisi ile belgeleri değişmeyen üreticilerin, yeni ürün bilgilerini girerek 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceklerini açıkladı. İlk defa müracaat eden, kira veya taahhütname süresi biten, parsel eklemek veya çıkarmak isteyen, hissedar değişikliği olan üreticilerin ise ilçe müdürlüklerine bizzat başvuru yaparak kayıtlarını yaptırabileceklerini belirtti.

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvurusu Son Gün Ne Zaman?

Eskiden sadece tapusu olanlar, kontratı olanlar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girebiliyordu. Mülkiyet ve mirastan kaynaklı sorunlar sebebiyle kayıt yapamayan çiftçilerimizin tamamı ektiğini beyan edip bununla ilgili prosedürleri tamamlayacak ve bu araziler kayıt altına alındığı andan itibaren çiftçiler de artık desteklerden yararlanabilecekler. Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde mesai bitimine kadar devam edecek. Üreticiler bu tarihten önce önce ilçe müdürlüklerine başvuru yaparak kayıtlarını yaptırabilirler.

Alaşehir’de bağ satılıyor! Alaşehir’de bağ satılıyor!

Çiftçi Kayıt Sistemi Nedir?

Çiftçi Kayıt Sistemi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2002 yılında uygulamaya konulan bir çiftçi destekleme sistemidir.   

Kaynak: Özkan Çelik