İYİ Parti’de seçim 3’üncü tura kaldı! İYİ Parti’de seçim 3’üncü tura kaldı!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylık başvuru süresi 5 Aralık tarihi itibariyle mesai bitiminde sona erdi. Manisa’da merkez ilçelere toplamda 12 aday adayı başvuru yaptı. 12 aday adayından 6’sı Yunusemre, 6’sı da Şehzadeler belediye başkanlığı için başvurdu. CHP’de Büyükşehir belediye başkanlığı için henüz aday adaylığını açıklayan bir isim çıkmadı. Edinilen bilgilere göre CHP’de büyükşehir için süreç biraz daha farklı işleyecek. CHP’nin büyükşehir için anket ve ön seçim yapacağı, bu süreç sonunda adayın belirleneceği ifade edildi.

Siyasi partilerde yerel seçim öncesi aday adaylığı başvuruları için hareketli bir dönemden geçiliyor. AK Parti’nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde de süre bugün itibariyle sona erdi. CHP’de 28 Kasım’da sona ermesi planlanan başvuru süreci, parti kararıyla 5 Aralık’a kadar uzatılmıştı.

Verilen süre dün sona ererken, Manisa’da merkez ilçelere toplamda 12 aday adayı başvuru yaptı. 12 aday adayından 6’sı Yunusemre, 6’sı da Şehzadeler belediye başkanlığı için başvurdu.

İşte merkez ilçelerin aday adayları

Edinilen bilgilere göre CHP’den Yunusemre belediye başkanlığı için Yusuf Köseli, Semih Balaban, Devrim Balı, Serdar Bozyaka, Lale Erdoğan Tunçer ve Cahit Kaplan aday adaylığı başvurusu yaptı.

Şehzadeler’den ise Hakan Gürtunca, Gülşah Durbay, Nurittin Dingaz, Saruhan Simsaroğlu, Gökay Budak ve Ziya Çiçek aday adayı oldu. 

Büyükşehir’e aday yok

CHP’de Büyükşehir belediye başkanlığı için henüz aday adaylığını açıklayan bir isim çıkmadı. Edinilen bilgilere göre CHP’de büyükşehir için süreç biraz daha farklı işleyecek. CHP’nin büyükşehir için ön seçim yapacağı, bu süreç sonunda adayın belirleneceği ifade edildi. Ancak ön seçimin de yapılması şu aşamada kesin değil.

Kaynak: Manisa Kulis Haber