İYİ Parti’de istifalar sürüyor İYİ Parti’de istifalar sürüyor

Yunusemre Belediyesi; seçim gecesi kesilen faturalar, lüks makam odası ve benzeri nedenlerle Türkiye’nin gündeminde kalmaya devam ediyor.

Son olarak kendisine ait olduğunu iddia ettiği eşyaları almak için belediyeye kamyon göndereceğini söyleyen eski başkan AK Partili Mehmet Çerçi’nin isteğiyle AK Parti Yunusemre İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düden, belediyeye geldi ancak burada kendisinden Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kuyumcu, Haydar İzci ve Özge Arslan tarafından resmi belge istendi.

AK Partili İsim Yunusemre Belediyesi’ne Geldi

“Elçiye zeval olmaz” diyen AK Partili Düden’e Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kuyumcu, olayın hukuksal boyuta taşınması gerektiğini vurgulayarak, “Başvuruları yapın, belgeyi sunun ondan sonra gelin. Kamuoyunu kendi aranızda oluşturun başkasıyla değil.” ifadelerini kullandı.

Ali Düden: Mehmet Bey’in eşyaları için geldik biz ama… Dün bir açıklama yapmıştı kendileri.
Ali Kuyumcu: Biz de sizin eve gelip eşyaları alacağız. Hangi belge ile alacaksın?
Ali Düden Biz elçiyiz, bize zeval olmaz, bize dediler ki gidin eşyaları alın.
Haydar İzci: Bilgi belge olmadan bu işler olmaz. Hukuksal boyutu var. Elini kolunu sallayan buradan eşya götüremez.
Ali Düden: Tamam biz geldik görevimizi yaptık. Siz de vermiyorsunuz.
Haydar İzci: Teşekkür ederiz.
Ali Kuyumcu: Biz teşekkür ederiz. Bir başvuruyu yapın, belgeyi sunun ondan sonra gelin. Kamuoyunu kendi aranızda oluşturun başkasıyla değil.
Ali Düden: Başkasıyla oluşturmuyorum, bize söyleneni yaptık. Elçiye zeval olmaz.

AK Partili Düden ise bu konuşmanın ardından bölgeden ayrıldı.

Bilmeyenler için olayın tüm detayları...

“Kamyonla Gelip Eşyalarımı Alacağım”

“Lüks makam odası” ile günlerce Türkiye gündemini meşgul eden Yunusemre Belediyesi’nde sular durulmak bilmiyor. Makam odasındaki mobilya ve tabloların kendisine ait olduğunu söyleyen eski başkan AK Partili Mehmet Çerçi, eşyaları geri almak için kamyonla Yunusemre Belediyesi’ne gideceğini belirtmiş ve “Satacağım diyorsun. Hani kaydın yok. Kimin malını satıyorsun sen? Bakın buradan duyuruyorum arkadaşlar. Siz de gelin. Yarın, cuma günü saat 18.00’de. Kamyonu işçileri ayarladım. Siz de buyurun. Kalabalık olmaz. Orada güvenlikçiler var. Sayın başkan talimatı ver. İki tane görevli koy. Sen orada olursun, olmazsın. Lütfen eşyalarıma zarar verme. Bunlar ileride müze yaparsak müzenin de eşyaları olacak. Zorluk çıkarma. Eşyalara da zarar verdirtme. Yoksa mahkemede bunları görüşeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

“Kanıtlamadan Eşya Vermek Gibi Bir Şansımız Yok”

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, eski başkan Mehmet Çerçi’nin yaptığı basın açıklamasında kendisine yönelik iddialarına yanıt vermiş ve Mehmet Çerçi’nin makam odasındaki eşyaları kendi parası ile yaptırdığı, kamuoyunun bu konuda yanlış yönlendirildiği yönündeki iddialarına yanıt vererek kendilerinde bu eşyaların Mehmet Çerçi tarafından alındığına dair herhangi belge olmadığının altını çizmişti. Çerçi’nin “Eşyalarımı istiyorum” sözlerine ise “Bunlar belgelenmeden buradan Melek Hanım’ın yaptığı tablolar dışında bir eşya vermek gibi bir şansımız yok” demişti.

“Buyurun Ben Eşyaların Faturalarını Yayınlıyorum”

Eski başkan AK Partili Mehmet Çerçi ise sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile Yunusemre Belediye Başkanı CHP’li Semih Balaban’ın iddialarına cevap vererek eşyaların faturalarını ve Yunusemre Belediye Başkanlığı’na çektiği ihtarnameyi yayınladı.

AK Partili Mehmet Çerçi, Balaban'ın açıklamasının ardından sosyal medya hesaplarından ilgili eşyaların faturalarını yayınlayarak, “Buyurun ben aşağıda ilgili eşyaların faturalarını yayınlıyorum. Şimdi banka dekontu istersiniz de cehaletiniz ortaya çıkar diye birkaç ekleme de yapayım. Bu tarz alımlarda pazarlık kabiliyetinizin yüksek olması için alımlar nakit yapılır. Zira satıcı kartla alım yapıldığı takdirde bankaya komisyon ödemek durumunda kalır. Ek olarak “Ya biz millete ihtişam, şatafat, israf diye şov yaptık bunlar çok ucuz çıktı. Bu meblağlar çok düşük. Acaba faturalar sahte kartını mı oynasak?” diye düşünmeye kalkarsanız da faturaları ilgili işletmeden sorgulayabilirsiniz. Bu meblağların düşük olmasının sebebi ilgili eşyaların eski halde alınması sonrasında restorasyon işlemi gerçekleştirilmesidir. Belli ki siz bu konularda pek mahir değilsiniz. İşi bir bilen bulursanız eşyaların hammaddelerinin ne kadar eski lakin boya, cila, tadilat işlemlerinin ne kadar yeni olduğunu size anlatır.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK