Yapılan çalışma, koronavirüs geçirenlerin kalp sağlığı üzerindeki riskini ortaya koydu. Bir kez bile koronavirüs geçirenler dikkat! Detaylar haberde…

Kimler Yüksek Risk Altında?

İsveç'teki Umea Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir araştırma, koronavirüs geçiren bireylerin kalp hastalıkları açısından diğer kişilere göre daha yüksek bir risk altında olduğunu ortaya koydu. Kuzey İsveç Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Kardiyolog Loannis Katsoularis, yapılan çalışmanın sonuçlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Katsoularis, “Sonuçlar, hem COVID-19'a karşı aşı olmanın hem de sağlık sisteminin bu tür komplikasyonlar açısından yüksek risk altında olan kişileri tespit ederek doğru teşhisin konulması ve uygun tedaviye zamanında başlanmasının öneminin altını çiziyor” ifadelerini kullandı.

Bu belirtiler varsa Lohusa Sendromu yaşıyor olabilirsiniz Bu belirtiler varsa Lohusa Sendromu yaşıyor olabilirsiniz

Risk 12 Kat Fazla: 2 Aya Kadar Artış

Araştırmada, koronavirüs geçirenlerin taşikardi ve çarpıntı riskinin sonraki iki aya kadar arttığı belirtildi. İlk aylarda, koronavirüsü geçirmeyenlere kıyasla riskin 12 kat daha fazla olduğu tespit edildi ve sonraki 6 aya kadar riskin artmaya devam ettiği gözlendi.

Enfeksiyonun Şiddeti Risk Veriyor

Salgının ilk döneminde riskin daha fazla olduğu vurgulanarak, "Ayrıca aşılanmamış kişilerin, aşılanmış kişilere göre daha yüksek risk altında olduğunu da tespit ettik. Genel olarak enfeksiyonun şiddeti en güçlü risk faktörüydü" açıklaması yapıldı.

Aşı Verileri Belli Oldu

Ayrıca, yapılan araştırmada aşı ile ilgili verilere de yer verildi. Aşılanmamış kişilerin, aşılanmış kişilere göre daha yüksek risk altında olduğu belirtilerek, "Genel olarak enfeksiyonun şiddeti en güçlü risk faktörüydü" ifadesi kullanıldı. 

Kaynak: Haber Merkezi