Gizmochina tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, Hey Siri devrini bitiriyor. Dijital asistan Siri, Apple'ın ürünleri üzerinde çalışarak müşterilere birçok konuda yardımcı oluyor. Fakat komut almadan önce seslenildiğini anlaması için kendisini "Hey Siri" diye tetiklemek gerekiyor.

"HEY" ORTADAN KALKACAK

Gizmochina tarafından bugün yayınlanan habere göre Hey Siri seslenimi daha basit hale gelecek. Apple, Siri'yi daha basit hale getirmek için "Hey" kelimesini ortadan kaldıracak. Yani Siri ile iletişim kurmak için artık sadece "Siri" diye seslenmek yeterli olacak.

Apple'ın bu değişikliği yapmadaki en büyük amacının Amazon'un dijital asistanı Alexa'ya sadece Alexa diye sesleniliyor olmasından dolayı tahmin ediliyor. Fakat Apple söz konusu yenilikle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. İddia, kıdemli Apple analisti Mark Gurman tarafından geldi.

Bunun dışında ek olarak Siri'nin üçüncü taraf uygulama ve hizmetlerle daha fazla entegrasyon üzerinde çalışacağı tahmin ediliyor. Bu entegrasyonlar, Siri'nin kullanım alanını genişletecek.

Gizmochina tarafından aktarılan bilgilere göre Siri ile ilgili yapılan yenilikler, Haziran ayında gerçekleşecek Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda iOS 17 başlığında sunulacak. Yeniliklerin kullanımı ise 2023 ya da 2024 yılında gerçekleşecek. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz