Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin (MCBÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda yürüttüğü “Bilim Kafe” etkinliklerinin Demirci ayağı, Demirci Yerleşkesi Özgen İzmiroğlu Kültür, Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde yapıldı. Toplum ile bilimi buluşturmayı amaçlayan etkinlik, ilgi gördü.

“Teknolojik Gelişmelerin Olumlu ve Olumsuz Toplumsal Yankıları” başlığıyla düzenlenen programa; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, Demirci Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, akademisyenler, öğrenciler ve Demirci halkı katıldı.

Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, bilimin yalnızca üniversite sınırları içinde kalmaması gerektiğini vurgulayarak, bilim iletişiminin toplumla doğrudan temas kurmada önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Teknolojinin Günlük Yaşama Etkileri Anlatıldı

Etkinlikte Araştırma Görevlisi İbrahim Varol, bilim ve teknolojinin günlük yaşamdaki yansımalarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşegül Ergün ise teknolojinin özellikle bağımlılık başta olmak üzere birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Soru-cevap bölümüyle interaktif bir şekilde devam eden Bilim Kafe etkinliği, teşekkür belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: İHA