Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve milletvekili adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bakırlıoğlu, CHP Akhisar Gençlik Kolları Başkanı Serkan Kurban ile birlikte gençleri dinledi.

Geleceğe ilişkin beklentilerini soran CHP’li Bakırlıoğlu’na gençler endişelerini dile getirerek, geleceğe umutla bakmak istediklerini söylediler.

Çay ve kahvenin bile kendileri için lüks olduğunu söyleyen gençler yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattılar: “Mesleklerimiz dışında vasıfsız işlerde çalışmak zorundayız. İş seçme özgürlüğümüz kalmadı. Öğrenci olarak geçim derdi ve yurt sorunu ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu yüzden yurt dışına gitmek istiyoruz.”

Vatanımızda bize güven duyacağımız bir yaşam sağlayın diyen gençlere CHP’li Bakırlıoğlu; Yurt dışına gitmeyin. Ülkenize hizmet edin ve özgür bir ülkede dilediğiniz gibi yaşayın istiyoruz. Bunu birlikte gerçekleştireceğiz. Hep birlikte sizlerle birlikte oyumuza, sandıklara sahip çıkarak başlayacağız dedi.

Bakırlıoğlu gençlere güç sende, değişimin anahtarı senin elinde diyerek seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye destek vermelerini istedi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada; “Akhisar’da geleceğimizin mimarı gençlerimizle buluştuk. Gençlerimiz ülkenin resetlenme zamanının geldiğinin farkında. Değişimin anahtarı da onların elinde. Gençler mutsuz, gençler umutsuz, hayal kuramıyor. Hayallerini hedeflerini gerçekleştiremiyor. Gençliği dinleyeceğiz, anlayacağız, bu değişimi birlikte gerçekleştireceğiz. Kimse geleceğini yurt dışında aramak zorunda kalmayacak. Çünkü ülkenin pırıl pırıl genç beyinlere ihtiyacı var.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında ve Millet İttifakının iktidarında gençler için yapacaklarını anlatan Bakırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençler gençliklerini gelecek kaygısı olmadan doyasıya yaşayacaklar. 18-22 yaş arası ihtiyaç sahibi gençlere ayda en az 1.500 TL’lik “Gençlik Kart” vereceğiz.Üniversite öğrencilerin yurt ve barınma sorununu bir yıl içinde çözeceğiz, gençlere pasaportu ücretsiz verecek, yurtdışına çıkışta harç almayacağız. İlk sıfır otomobilden ÖTV alınmayacak. İstihdamı artırmak için sağlayacağımız hibe, vergi, prim, kredi, diğer finansman ve benzeri teşvikleri gençler lehine güçlendirerek ve farklılaştırarak genç istihdamını destekleyeceğiz. Tüm öğrencilere ve gençlere aylık 5 GB internete bedava erişim hizmeti sağlayacağız. Tarımda çalışan 30 yaş altındaki gençlere sosyal güvenlik prim desteği sağlayacağız.” dedi.

Özkan ÇELİK 

Editör: Nuray Bozkurt