Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor… Benzin ve motorine zam geliyor! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor… Benzin ve motorine zam geliyor!

2024'te geçerli olacak trafik sigortası bedelleri açıklandı. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak itibariyle geçerli olacak tarifeleri yayımladı. Yeni trafik sigortası bedellerinde değişiklik yapıldı. İstanbul'da en az trafik sigortası bedeli 3,706 TL, Ankara'da 3,601 TL, İzmir'de ise 3,496 TL olarak belirlendi.

En yüksek trafik sigortası bedeli ise İstanbul'da 22,236 TL, Ankara'da 21,607 TL, İzmir'de ise 20,978 TL olarak belirlendi. Trafik sigortası, araç sahiplerinin kaza durumunda karşı tarafın aracına, üçüncü şahısların malına veya bedeni zararlarına karşı yükümlülüklerini poliçenin kapsamındaki teminat ve limitlere göre karşılar.

Trafik sigortası bedelleri her yıl değişiklik göstermektedir. Araçların trafik sigortasının bulunmaması durumunda trafiğe çıkmaları yasak olup, denetimlerde sigortasız olduğu tespit edilenlere ceza kesilmektedir. 

Kaynak: Cumhuriyet