Altında yaşanan gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada, “2 cumadır gram altın-TL fiyatı serbest piyasalarda fiziki tarafta 1.873 lira seviyesini test etti. Şimdi son bir hamlesi var!” diyerek yatırımcılara uyarıda bulundu.

Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı! Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı!

“Yükselişler 2024 yılının sonuna devam edebilir”

2024 yılının sonuna kadar yükselişin devam edeceği öngörüsünde bulunan Memiş,“Bu yıl sonuna kadar yerleşen bir ons görürüz ve 2024 yılında 2.350 dolar seviyesine kadar bu yükselişler devam edebilir” şeklinde konuştu.

Altında son bir kar satışı, son bir düzeltme diye uyaran Memiş, “Ondan sonra altın treni kalkıyor. "Bu trenin ons tarafta gideceği yer 2.350 dolar seviyesi. Gram tarafında da bir miktar geri çekilme gördük” ifadelerini kullandı.

Memiş, açıklamalarına şöyle devam etti:

Yine sosyal medya hesabımdan geçen hafta şöyle bir mesaj vermiştim diyen Memiş, açıklamalarına şöyle devam etti: “2 cumadır gram altın-TL fiyatı serbest piyasalarda fiziki tarafta 1.873 lira seviyesini test etti. Şimdi son bir hamlesi var. Bu sefer 1.880 lira seviyesine yukarı yönlü kıracaktır. Yani yıl sonu beklentimiz gerçekleşecektir. Ancak 1.873 lira seviyesini ikinci kez test etmesine rağmen 'Acele etmeyin, kenarda bekleyin!' uyarılarım vardı. Yani bugün gram altına 20 lira değer kaybettiğini gördük.” Haber Merkezi

Editör: Nuray Bozkurt