Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in 6 Haziran 2025 tarihinde evinin havuzunun motor bölümünde elektrik akımına kapılması sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin davada yargılama süreci devam ediyor. Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dördüncü duruşmasında, ana dava ile inşaata ruhsat veren belediye personelinin yargılandığı dosya birleştirildi. Birleştirilen dosya kapsamında tutuksuz yargılanan sanık sayısı 16'ya yükselirken, duruşmada belediye personelinin savunmaları alındı. Duruşma sonrasında Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek ile aile avukatı Necibe Karaoğlanlar adliye önünde açıklamalarda bulundu. Mahkeme heyeti, davanın 9 Ekim 2026 tarihine ertelenmesine karar verdi.
BELEDİYE PERSONELİ MAHKEMEDE SAVUNMA YAPTI
Duruşmada, Yunusemre Belediyesinde görev yapan belediye personeli Murat Dönmez, Hüseyin E, Hakan A, Ömer T, Asım Ö. ve Eyüp K'in yazılı ifadeleri mahkeme heyeti tarafından değerlendirildi.
Yunusemre Belediyesi inşaat teknikeri Murat D, yapı denetim firmasıyla birlikte inşaat sürecinde denetim yaptıklarını belirterek, denetimler sırasında havuzun bulunmadığını ifade etti. D. savunmasında şu ifadelere yer verdi: "Denetim yaptığımız sırada yüzme havuzu yoktu. Yeşil alan olarak gözüküyordu. Sadece bir süs havuzu vardı. Ancak süs havuzu ayrıca ruhsata tabi olmadığı için peyzaj olarak onay verdik."
Olayda herhangi bir ihmalinin bulunmadığını savunan D, beraatini talep etti. Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, görevlerinin yalnızca belge düzenlemek ve belgelerin usule uygunluğunu kontrol etmek olduğunu ifade etti. Sanıklar, olayda kusur ve ihmallerinin bulunmadığını belirterek beraat talebinde bulundu.
NURCAN ZEYREK: "ADALET YERİNİ BULACAK"
Duruşmanın ardından adliye önünde açıklamalarda bulunan Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Dosyaya sunulmasıyla birlikte durum daha da netleşecek. Sürecin takibindeyiz. Bir sonraki mahkememiz 9 Ekim tarihine ertelendi. Başından beri mücadelemize devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Ailece işin peşindeyiz. Herkese çok teşekkür ediyorum. Adalet yerini bulacak. Bunun için de ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor, yapıyoruz. Kimsenin bir şüphesi olmasın. Bu süreçte de bize bununla ilgili çok sorular geliyor. Buradan herkese söylüyorum. Yapılması gereken neyse onu yapıyoruz."
AVUKAT KARAOĞLANLAR: "HUKUKİ OLARAK SÜREÇ GAYET NORMAL SEYREDİYOR"
Zeyrek ailesinin avukatı Necibe Karaoğlanlar ise bilirkişi raporunun henüz dosyaya ulaşmadığını belirterek yargılama sürecinin olağan şekilde ilerlediğini söyledi. Karaoğlanlar, "Hukuki olarak değerlendirmemiz gerekirse Ferdi Zeyrek davasının bugün 4. celsesine katıldık. Bilirkişi raporu henüz dosyaya teslim edilmedi. Bu celsede soruşturma kendisi aleyhlerinde soruşturma izni verilen 6 kamu görevlisinin ifadeleri alındı ve dosya kapsamında değerlendirilecek. Hukuki olarak süreç gayet normal seyrediyor. Çünkü değişken bazı hususlar var. Tüm hassasiyetiyle mahkeme tarafından incelenmeye gayret ediliyor. Biz de Nurcan Hanım'la beraber süreci hassasiyetle ve merakla takip ediyoruz. Hukuki olarak herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum bu aşamaya kadar. Adalet yerini bulacak." dedi.
"HERHANGİ BİR SUİKAST İHTİMALİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ"
Kamuoyunda zaman zaman gündeme gelen suikast iddialarına da değinen Karaoğlanlar, dosyada bu yönde herhangi bir hukuki veri bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Şimdi bu konuda Merhum Ferdi Zeyrek'in ölümü akabinde ben yazılı bir açıklamada bulunmuştum. Tabii sosyal medya mecralarında bu konu olabildiğince yüksek hadle çekiştiriliyor. İnsanların kafası karışıyor. Ben şahsi olarak da bu konuda çok soru alıyorum ve herkese bu konuyu izah etmekle yükümlü hissediyorum kendimi. Şu anki dosya kapsamındaki verilerden ve kendi içinde bulunduğumuz fiziki ortamdan anlayabiliyoruz. Ben de orada her ne kadar avukatı olsam da arkadaş olarak yaşıyorum. Çok başka bir hukukumuz olduğu için olayların çok da içindeyim. O yüzden lütfen herkes müsterih olsun. Herhangi bir suikast ihtimali olduğunu düşünmemekteyiz. Şu an mahkemeye yansıyan böyle bir hukuki veri de yok. Bu konuda yargılamanın tüm hassasiyetiyle devam ettiğini ve herhangi bir eksik kalmadığını hukukçu olarak ben size ısrarla tekrar ediyorum."
Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması amacıyla davanın bir sonraki duruşmasının 9 Ekim 2026 tarihinde görülmesine karar verdi.





