Orta Doğu'da devam eden çatışmalar ve ABD'de tahvil faizlerinin son 16 yılın zirvesinde seyretmesi ve Orta Doğu'daki çatışmaların küresel çapta yayılacağına dair somut bir işaret olmaması altın fiyatları tarafında gerilemeye neden oldu.

Altın fiyatları yatırımcısına fırsat verdi. Ons altın Cuma gününe göre yüzde 0,3 düşüşle 1975,61 dolar seviyesine geriledi.

BİM’e 10 Kg Deterjan Geliyor! BİM 21 Mayıs İndirimli Aktüel Kataloğu: Bebek Bezi, Zeytinyağı, Yüzey Temizleme Havlusu... BİM’e 10 Kg Deterjan Geliyor! BİM 21 Mayıs İndirimli Aktüel Kataloğu: Bebek Bezi, Zeytinyağı, Yüzey Temizleme Havlusu...

İsrail-Hamas savaşının daha geniş bir Orta Doğu çatışmasına dönüşebileceği korkusuyla yatırımcıların güvenli liman olarak külçe altını tercih etmesiyle ons altın fiyatı son iki haftada yaklaşık %9 yükseldi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları hakkında yaptığı analizinde 1980 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın fiyatı için tekrar bir dönüş beklediğini açıkladı. Ancak düşüşlerin kalıcı olmayacağını ons altının tekrar 2000 dolar seviyesi üzerine yükseleceğini söyleyen uzman isim, gram altın için de bu hafta bir alım fırsatı beklediğini aktardı. 2024 yılında gram altın fiyatının 2.500 TL seviyesine ulaşacağını öngören Memiş, bu hafta 1780 TL seviyesini takip edeceğini söyledi. Sabah

Editör: Onur Yılmaz