MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ali Uçak, bu yıl Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bir arada yaşanarak çifte bayramın yapıldığına işaret  ederek “İnşallah 15 Mayıs sabahı halkımızın istikrardan yana tavır almasıyla Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcını da bir bayram gibi kutlayacağız. Hemen 4 gün sonrasında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Bu bayramlar vesilesiyle, hem çocuklarımıza hem gençlerimize daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak; onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak için üstümüze düşen görev ve sorumlulukları yerine getirme sözü veriyoruz” dedi.

23 NİSAN 1920, AZİM VE KARARLILIĞIN ZAFERİ

Türk tarihinin önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk milletinin var olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla zafere ulaşmasının en büyük örneklerinden birisi olduğunu vurgulayan Uçak, “Büyük Atatürk, her şeyin bittiğinin sanıldığı bir anda, bu büyük milletle her şeyin başarılacağına inanmış ve bundan daha da önemlisi bu gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır. 23 Nisan tarihi, bu yüce milletin geleceği olan çocuklarımıza; azmin, kararlılığın ve milli iradenin en büyük ifadesi olarak armağan edilmiştir. Bu asil milletin güzel çocukları da bu önemli ve anlamlı günü bütün dünya çocukları ile paylaşarak kutlamaktadır” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR, YARINLARIN MİMARI OLACAK

Çocuklara güzel yarınlar bırakmanın yanı sıra, onların araştıran, sorgulayan, aydınlık bakış açısına sahip, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi özümsemiş fertler olarak yetiştirilmelerinin temel amaç olduğunu anlatan Uçak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven; onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, dünya yüzünde saygın ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu, başı dik vatandaşları kılmak bizlere düşen görevlerdir. Çocuklarımızın da bu sorumluluğun şuuru içinde güzel yarınlarımızın mimarları olacağınıza inancımız sonsuzdur. Bu vesileyle Atatürk’ün Türk çocukları nezdinde tüm dünya çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın gelecekte dünya barışına vesile olmasını diliyorum.” HABER MERKEZİ 

Editör: Onur Yılmaz