Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, 8’i Sudan’lı 45 kız öğrencinin hafızlık icazet törenine iştirak etti.

Hilaliye Külliyesi Şahin Hoca Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Muhammet Salman’ın açış konuşmasıyla başladı.

Hafızların sevincine ortak olan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, “Kur’an-ı Kerim hayatımızı düzenleyen bir kitaptır. Kur’an’daki hükümler hayatımızı şekillendirir.” diye konuştu.

Kur’an’ın ilk emrinin ‘oku’ olduğunun altını çizen Akbulut, “Kur’an-ı Kerim’i üç şekilde okumalıyız. Birincisi kıraat, ikincisi tilavet, üçüncüsü ise tertil. Kıraat, ayetlerin lafızlarının okunmasıdır ve bu çok sevaptır. Tilavet, ayetleri manalarını düşünerek okumaktır ve bu da çok sevaptır. Tertil ise ayetleri yavaş yavaş anlamını düşünerek okumak ve anladığını yaşamaktır.” şeklinde konuştu.

Manisa’da ŞFK Akademi Şenliği Manisa’da ŞFK Akademi Şenliği

Konuşmasının sonunda Akbulut, hafızları, ailelerini ve onları yetiştiren hocalarını tebrik ederek programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Genel Müdür Akbulut ve beraberindeki heyet program sonunda Hilaliye Hafızlık Külliyesinde incelemelerde bulunarak yürütülen eğitim hakkında yetkililerden bilgi aldı. Akbulut’a Manisa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nurlu ve Sevinç Tepekaya’nın yanı sıra Akhisar Müftüsü Muhammet Salman, Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe ile Hilaliye Hafızlık Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Muammer Aydemir eşlik etti.

Muhabir: Özkan ÇELİK