Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet bir takvim yaprağına sığmaz; o, azmin, emeğin ve inancın adıdır” diyerek, Cumhuriyet’in sadece bir yönetim biçimi değil; aynı zamanda bir ödev ve çalışma biçimi olduğunu vurguladı.

“Cumhuriyet bir yönetim biçiminden öte, ortak geleceğimizdir”

Kasapoğlu mesajında, Cumhuriyet’in tarihsel sürecini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“1919’da Samsun’a atılan adım, Amasya’da ‘Milletin kaderini yine milletin azim ve kararı belirler’ hükmüne dönüştü. Erzurum ve Sivas’ta dağınık umutları bir ideale dönüştürüp; 23 Nisan 1920’de Ankara’da açılan Meclis’te milli iradeye yaslandı. Sakarya’da, Dumlupınar’da bir daha sırtı yere gelmeyecek bir özgüvene kavuştu. Lozan’la hukuki meşruiyetini dünyaya tescil ettirdi ve 29 Ekim 1923’te adı kondu: Cumhuriyet.”

Kasapoğlu, Cumhuriyet’in yalnızca bir yönetim biçimi değil; özgürlük, eşitlik ve ortak bir gelecek olduğuna dikkat çekerek, “Cumhuriyet; üretimi, fırsat eşitliğini ve refahı büyütme kararlılığımızın sembolüdür” dedi.

“Bugünün Türkiye’si, kurucu iddianın devamıdır”

Cumhuriyet’in 102. yılında Türkiye’nin birçok alanda güçlü bir atılım içinde olduğunu ifade eden Kasapoğlu, “Savunma sanayinde yerlilik oranını artıran, sağlıkta erişimi kolaylaştıran, ulaştırmada şehirleri birbirine bağlayan bir Türkiye var” sözleriyle gelişimi örneklerle anlattı.

Kasapoğlu, gençlerin her alanda Türkiye’nin geleceğini inşa ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Geleceğimizin teminatı gençlerimiz, sahada, laboratuvarda, atölyede, stüdyoda, ringde ve pistte, her gün yeni bir Türkiye resmi çiziyorlar.”

“Kadınların, gençlerin ve emekçilerin Türkiye’si”

Kasapoğlu, Cumhuriyet’in sosyal kazanımlarına da vurgu yaparak, “Kadınların daha fazla söz sahibi olduğu, gençlerin karar mekanizmalarında yer aldığı, engellerin kaldırıldığı, esnafın, çiftçinin ve emekçinin alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye vücuda geliyor” ifadelerini kullandı.

Bu başarıların tesadüf değil, sistemli çalışmanın ve hizmet odaklı siyasetin sonucu olduğunu belirtti.

“Cumhuriyet, bahane değil çözüm üretmektir”

Kasapoğlu, mesajının sonunda Cumhuriyet’in özünü çözüm üretme iradesiyle tanımladı:

“Cumhuriyet’in bize emanet ettiği en kıymetli miras, bahane değil çözüm üretmektir. Cumhuriyet’in 102. yılında, bahane değil çözüm, umutsuzluk değil cesaret üreten başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurucu kadroları, özgürlükler için canlarını feda eden şehitlerimizi, bu güzel vatanın hayalini kuran bütün isimsiz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”

Dr. Mehmet Kasapoğlu, mesajını “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun Türkiye’m!” sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi