Yeni asgari ücret zammının etkisiyle birlikte, Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin miktarında artış olacağı öngörülüyor. Binlerce kişi, bu gelişmelerin ardından "Aile Destek Ödemeleri 2024 ne kadar olacak, kaç TL? Aile Destek Yardımı zamlandı mı, son durum ne?" gibi sorularla ilgileniyor. İşte konu hakkında güncel bilgiler.

Her ay düzenlenen Aile Destek Programı ödemelerinin 2024 yılı için belirlenen tutarları, asgari ücret ve ekonomik faktörler göz önüne alınarak değerlendirilecektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak resmi duyurular, ödemelerin güncel miktarlarını ortaya koyacaktır. Bu nedenle, Aile Destek Ödemeleri ile ilgili kesin bilgilere ulaşabilmek için Bakanlığın resmi açıklamalarını takip etmek önemlidir.

AİLE DESTEK YARDIMI ZAMLANDI MI?

Asgari ücretle birlikte gözler aile destek yardımına çevrildi. Ancak 2024 Ocak aile destek ödemeleri için henüz bir açıklama gelmedi.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

Manisa'da hasada devam... İyi bir sezon bekleniyor! Manisa'da hasada devam... İyi bir sezon bekleniyor!

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

AİLE DESTEK PARASI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi