Gençlik yıllarımda İbrahim Tatlıses'in star olduğu yıllarda Hülya Avşar için yazdığı "Mavi mavi masmavi, gözleri boncuk mavi, bir gördüm aşık oldum, şu gelen kimin yarı" parçasını çok severdim.
Çanakkale dönüşü aklıma Zühtü Türker geldi. Zühtü kardeşim Vestel Manisaspor'da Haluk Çubukçu'nun başkanlığı döneminde Manisaspor'un mali konularını üstlenmişti. Oğlum Gökmen ile Mansisapor'un bütün deplasmanlarına Başkan Haluk Çubukçu ile giderken Zühtü Bey'de kafilede yer alırdı. Çok iyi bir dostluğumuz vardı. Bir süre amansız bir hastalıkla aslanlar gibi mücadele etti. Sonra Ayvalık Cunda adasında yaşamaya başlamıştı. *Boncuk" diye bir balık restoranında işletmeye devam ettiğini bildiğim için Zühtü kardeşimi aradım. İşinin başındaymış. Çanakkale'de olduğumu geçerken uğramak istediğimi durumunun müsait olup olmadığını sordum. Aradığım için mutlu olduğunu beklediğini söyledi.
Ayvalık Cunda adası ile yaz turizminin gözde işi. Benim Ayvalık'ta gazeteci Ceynur Karagöz arkadaşım vardı. Rahmetli oldu. Onu sık sık ziyarete gittiğimde Ayvalık'ı bana sevdirmişti. Oğullarım Gökmen ve Gökhan, Mehmet ve gazeteci Berfin ile Saat: 20.30 sıralarında Cunda'ya vardık. Sahile "Boncuk" Restorana geldik. Zühtü Bey bizi bekliyordu. Birbirimize sarıldık. Sahilde karşımızda tekneler laciverte dönüşen denizi seyrediyoruz. Zühtü kardeşimle yaşadığımız anıları tazeledik. Masamız deniz ürünleri ile donatıldı.
Masamızda kuş sütü eksikti cinsten. Sağlığının iyi olduğunu gördüm Zühtü Türker'in. Karşılıklı oturduk. Yıllardır birbirimizi görmedik. Dostluklar kolay kurulmuyor. Zühtü kardeşim restoranı "Boncuk"ta güzel bir ağırlama sundu. Yıllar sonra Cunda Adası'nda güzel bir akşam geçirdik. Sonra İbrahim Tatlıses'in "Gözlerin boncuk mavisi" türküsünü mırıldandım. Sizin anlayacağınız Çanakkale yol yorgunluğunun bir kısmını Zühtü kardeşim bizlere unutturdu. Teşekkürler Zühtü Türker..