Manisa medyasının bugünlere gelmesinin temellerini Haşim Ağar ve Erdinç Yumrukaya atmıştır. Haber Gazetesi'ni Haşim Ağar'la kurduktan sonra Manisa medyası çok sesliliğe geçti. Erdinç Yumrukaya da gazete ve televizyon kanalı ile medya sektörüne yatırım yaptı.
Önceki gece ETV'nin 22'nci yaş günü kutlamalarına katıldım. Yıllar ne çabuk geçiyor, ETV kurulalı 22 yıl olmuş. Kuruluş yıl dönümünü tesislerinde kutlayan Erdinç Yumrukaya ve ekibi, gelen konukları ile tek tek ilgilendi. Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili İbrahim Onaylı ve Manisa'nın tanınmış simaları kokteyldeydi. Turgutlu'dan Arif Pektaş da oradaydı. ETV tekti. Şimdi Medya TV de Manisa'da yayın yapıyor. Televizyonculuk masraflı bir yatırım. Erdinç Yumrukaya 22 yıldır bu televizyonun yaşamasını sağlıyorsa tebrik etmek gerekir. Nice yıllarda buluşmak dileğiyle…
ANADOLU VE İHLAS HABER AJANSLARINA ZİYARET
Dün, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve oğlum Gökhan'la Anadolu Ajansı ile İHLAS Haber Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü'ne ziyarette bulunduk. İlk ziyaretimiz Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Mehmet Güldaş'a oldu. Genç Genel Müdür ajansın çalışmaları hakkında bizlere bilgi verdi. Ben de bir süre Anadolu Ajansı'nın muhabiri olarak görev yaptığımı kendisi ile paylaştım. Sohbetimiz öyle ilerledi ki, öğle vaktini yaptık. Bölge Müdürü Mehmet Güldaş'ın sıcak karşılama ve ağırlamasına teşekkür ettik. Bilal Demir'de Şehzadeler Belediyesi adına kendisine hediye paketi sundu.
Daha sonra Basmane Anemon Oteli'nin karşısındaki İHLAS Haber Ajansı Bölge Müdürlüğü'ne gittik. Sağ olsun Murat Yalçın bizi girişte karşıladı. Bölge Müdürü Özcan Aydın'ın odasında Bilal Demir, ben ve oğlum Gökhan bir araya geldik. Ajansın çalışma şeklini gördük. İyi bir ekipleri var. İHA'nın hizmet binasında geçmişte geçirdiğim asansör kazasının hatıralarını anlattım. Öğle yemeğini Özcan Aydın ve Murat Yalçın'la birlikte yedik. Bir günde iki ziyareti gerçekleştirmenin mutluluğu ile Manisa'ya dönüp tekrar kendimi istirahate çektim. Sağlık her şeyden önemli.