Çarşamba gecesi Hayrullah Solmaz’ın Bıyık’ından ayrılırken, Yavuz Donat üstadın oğlum Gökhan’a “Damat biz yarın kahvaltıya beraber yaparız. Baban kalkamaz” dedi. Söz doğru. Doğru da üstadıma mahçup olmamak ve düşüncesini kırmak için hiç uyumadan Gökhan’la Perşembe günü Manisa Anemon’da Yavuz Donat büyüğümle sabah kahvaltısında buluştuk. Anemon Otel’in Onursal Başkanı İsmail Akçura da kahvaltıda aramızdaydı. Bir süre sohbet ettik. Ankara’nın gündeminde erken seçim var mı diye öğrenmek için. Sabah Gazetesi’nin usta köşe yazarı Yavuz Donat kestirip attı. “Seçimler zamanında yapılacak. Yerel seçim 31 Mart 2019. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri de 3 Kasım 2019” dedi. 

Öğleyin Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le birlikte olduk. Manisa’nın Sesi Gazetesi’nden Yusuf askere giderken, Başkan Ergün’le de veda etmek istiyor. Bana ziyarete geldiğinde “Şu saatte belediyede ol. Ayaküstü Başkan Ergün’e veda edebilirsin” dedim. Yavuz Donat, ben Basın Danışmanı Cihad Taysi ve oğlum Gökhan’la makamına girerken Yusuf’u da yanıma aldım. Başkan Cengiz Ergün’e “Yusuf askere gidiyor, seninle helalleşmeye geldi” dedim. Böylece Yusuf’un da gönlünü yaptık. Başkan Cengiz Ergün’le helalleşti. Samsun’a askerliğini yapmaya gitti. Genç gazeteci Yusuf, Başkan Ergün’le helalleşmekten çok mutlu oldu. Bana da teşekkür etti. Yavuz Donat’ın Başkan Cengiz Ergün ziyaretinde Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya vardı. Yavuz Donat belediyeciliğin gönül işi olduğunu söyleyerek, “Manisa’yı gezdim. Güzel hizmetler yapmışsın. Gezdiğim yerlerde muhalefet partilerinden seçilen belediye başkanlarından Adana, Mersin gibi illerin de başkanlar kentlerine hizmet götürüyor. İktidar mensubu olmadan da başarılı belediye başkanı olunur. İltifat için söylemiyorum. Manisa’da da Cengiz Ergün olarak başarılısın. Başkent’te bile konuşuluyorsun” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yavuz Donat’a Manisa kebabı ikram etti. Yemek yerken Başkan Ergün de erken seçimin gündemde olup olmadığını sordu. Üstad Yavuz Donat, geçtiğimiz Perşembe günü “Seçimler zamanında yapılacak” dedi. 

Sabah yazarı Donat, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli her konuda anlaştılar. İttifakların nasıl yürüyeceğinin yol haritasını çizdiler. Yerelde de parlamento içinde ittifaklar olacak. İki liderin dışında konuşanlara kulak vermeyin. Aklınıza yerel seçimlerde AK Parti’nin kayıpları olabilir düşüncesini gezdiğim yerlerde de dinliyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riski seven bir lider. 7 Haziran seçimlerinden sonra 1 Kasım seçimlerine gitmek yürek isterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu yaptı ve kazandı. Manisa’da ittifaklarla ilgili ne söylenirse söylensin karar mercii Erdoğan ve Bahçeli’dir” dedi. Yavuz Donat rahmetli Demirel’in ve Özal’ın devrinde olan seçimlerin yaşanmış olaylarını da anlattı. Bizler de can kulağı ile dinledik. Belediye Başkanı Cengiz Ergün de 21 Mart’ta tekrar karılmaya başlanacak Mesir Macunu’ndan bahsetti. Bu yılki törenlere Yavuz Donat’ı davet itti. Başkan Ergün “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de gelecek. Hem Mesir Şenlikleri’ne katılacak, hem de ilçelerdeki hizmetleri ve adına verdiğimiz öğretmenevi önündeki kavşağı açacak” dedi. 

Yavuz Donat Manisa’da iken Ayn-ı Ali’ye Sultan’a uğramasak olmazdı. Levent bizi karşıladı. Başta Öcal Uluç olmak üzere İzmir’den nargile ve sultan çayı içmeye gelenleri saydı. Sümer Oral, Ahmet Özhan, Vali Necati Çetinkaya’dan, İsmail Coşar’dan bahsetti. Yavuz Donat, Sümer Oral’ı ve Necati Çetinkaya ve Ahmet Özhan’ı Levent’e çaktırmadan aradı. Sultan Levent şaşırdı ve Sultan Levent, Çetinka’ya sultan çayı gönderdi Yavuz Donat’la.