"SONA kalan, dona kalır" derler ya, ne kadar gerçek biliyor musunuz? Dün Manisa'da, Manisaspor'un Bucaspor'la, Manisa Büyükşehir Belediyespor'un da Denizli Büyükşehir Belediyespor'la karşılaşması vardı. Manisaspor'un şampiyonluk umudunu devam ettirmesi için maçı kazanması gerekiyordu. Manisa Büyükşehir Belediyespor'un da 3'üncü Lig'de kalması için kazanmasının şart olduğu bir maçtı. Her iki maçında başlama saati 15.00'di. Ben Manisaspor maçını tercih ettim, "Umut fakirin ekmeği" misali. Manisaspor'un rakibi Bucaspor da düşme hattında, maçın zorluğu ortada. Güvenlik tedbirlerinin üst seviyede alındığı bir maç. Kırk yılın başında arabayla gittim, yollar kapalı. Galericiler Sitesi'ne yakın bir yere arabayı bırakıp maça girdim.
SON İKİ MAÇ BELİRLEYİCİ
İlk yarı Manisaspor'un doğru dürüst bir akınını görmedim. Bucaspor 1 puan için defansını sahada çakılı tutunca ilk yarı başladığı gibi bitti. İkinci yarıda Manisaspor oyuna golle başlayınca biraz rahatladı. Son dakikada da 3 puanı garantileyen golü attı. Kocaelispor, Ankaragücü'nü evinde yenince yapacak bir şey yok. Son iki maçtaki sonuçlar, Manisaspor'un şampiyonluk kaderini belirleyecek.
90'INCI DAKİKA SÜRPRİZİ
Manisaspor maçını izlerken, Manisa Büyükşehir Belediyespor maçını da telefonla öğrenmeye çalıştım. Maçta oğlum Gökmen vardı. Bu karşılaşma da çok çekişmeli geçmiş, önce Manisa Büyükşehir Belediyespor gol yemiş, sonra 2 gol atarak 3 puanın kulpunu yakalamış. Ne var ki, 90'ıncı dakikada hiç kimsenin beklemediği anda kalesinde golü görünce herkes kahrolmuş. Olacak şey değil! Yensen 4 puan fark yapacaksın, son iki maç için büyük avantaj yakalayacaksın. Manisa Büyükşehir Belediyespor'un bu noktaya geleceğini kimse tahmin etmiyordu. Play-Off hesaplarından, ligde kalma hesapları içine düştü.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e Allah sabır versin.
SÜPER LİG'DE GURURUMUZ AKHİSAR
Akhisar Belediyespor Manisa'nın gururu. Dün Bursa'da, Bursaspor'u 2-0 yenmesi büyük olay. Akhisar Beleidyespor'un son haftalarda inişli çıkışlı maçları olmuştu. Ama, zorlu bir rakip olan, eski hocası Hamza Hamzaoğlu'nun da şimdiki takımı Bursaspor'u sahasında yenmesi, Avrupa şansını yakalama yolunda iyi bir galibiyet oldu Akhisar Belediyespor için. Şampiyonluğa oynayan Beşiktaş'ın, Akhisar Belediyespor ile yapacağı karşılaşmanın ne kadar zor geçeceği şimdiden anlaşılıyor.
Akhisar Belediyespor'la ne kadar gurur duysak azdır.