Bayramla birlikte Çeşme'de kısa bir tatil yaptım. Sonra da biraz kendimi dinlenceye çektim. Türkiye ve Manisa manzaralarını gözlemledim. 1 Kasım'da seçim var, ama havası yok. Toplum sessiz. Belki bu haftadan sonra biraz hareketlenir.
Cumartesi günü Manisa'da Fikret Taşçı ile Anemon Otel'de buluştuk, Sümer ailesinin mutlu gününde. Meral-Oğuz Sümer'in oğlu Erman, Şerife-Muhittin Ün'ün kızı Zeynep ile dünya evine giriyordu. Anemon'da Başkan Cengiz Ergün ve eşi Şeyda hanımla karşılaştım. Başkan Ergün ile Oğuz Sümer'in dostluğu uzun yıllara dayanır. Oğuz Sümer, Manisaspor Başkanlığı da yaptı. Bıraktığında Kulüp Başkanlığı bana nasip olmuştu. Başkan Cengiz Ergün ve eşi Şeyda hanımla kahvelerimizi içip nikah saatini bekliyoruz. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve MHP Milletvekili Zeynel Balkız, Belediye Başkanlığı yapan Bülent Kar, Renan Çapra, İdris Şendil de davetliler arasında. Başkan Cengiz Ergün, Zeynep-Erman çiftinin nikahını kıyarken güzel bir konuşma yaptı. Nikah şahitlerinin arasında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve MHP Milletvekili Zeynel Balkız da vardı.
ERİŞ'Lİ BELEDİYESPOR'U İZLEDİM
Aynı saatte Manisa Büyükşehir Belediyespor ile Sakaryaspor'un Manisa 19 Mayıs Stadı'nda maçı vardı. Başkan Ergün nikahtan sonra stadın yolunu tuttu. Ben de Fikret Taşçı ile maça gittim. Levent Eriş'le Belediyespor oyun sisteminde yaşanan değişiklikleri gördük. Maçı kazanamadı. Başkan Ergün Belediyespor'la yakından ilgileniyor. Şampiyonluk hedefini yakalamak için devre arasında Belediyespor'a takviye şart. Kulüp Başkanı Cenk Ergün de bunun farkında. Belediyespor bu hafta Antalya Kemer'e gidecek. Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e, "Bu maça gidilir" dedim. Ergün de, "Düşüneyim" cevabını verdi. Maçtan ayrıldık.
GÖRKEMLİ DÜĞÜNDE KEYFİM YERİNE GELDİ
Eski Adliye'nin yanında dostlarla bir süre oturdum. Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın'ın hafta içinde verdiği demeçler yüzünden biletinin kesildiğini öğrendim. Galatasaray'ın, İstanbul Büyükşehir ile maçı vardı, Saruhan Otel'de de Tamer Çipiloğlu'nun oğlu Arif'in nikahı ve düğünü yapılacaktı. Otel Müdürü Cihan'ı aradım. Cihan, "Başkanım, Galatasaray maçını burada izler, sonra da düğüne katılırsın" dedi. Cihan gerçekten dosttur, aynı zamanda Saruhan Otel'in başarılı Müdürü. Herkesi tanır. Yeni evlendi, ama yine işinin başında. Televizyonun başına geçtim, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'le maçı izlemeye başladım. Galatasaray tat vermiyordu. İlk yarıyı seyredip Saruhan Otel'in havuz başına gittim. Erdinç Yumrukaya, eşi Halise hanım ve Hakkı Bayraktar, eşi Nuran hanımla aynı masaya düşmüştük. Nuran hanımla Dilşeker Mahallesi Necatibey Okulu'nda okurken birbirimizi tanırız. Rahmetli babamın da talebesiydi. Koyu bir sohbete dalmışken Nezih Varol da fotoğraflarını çekiyordu. Halise-Erdinç Yumrukaya, Oğuz Sümer'in Anemon Otel'deki düğün yemeğine, Nuran-Hakkı Bayraktar ise bir çalışanlarının düğününe katılmak için ayrılırken, masamıza Ali Ergün ve Cenk Ergün eşleri ile geldi. Ali Ergün'den 15 yıllık bir balık alacağım var, kendisine dedim ki, "Bak, eşinden burada şu izni al da, balıkları yiyelim". Cenk Ergün'le de bol bol Belediyespor muhabbeti yaptık. Bu sırada Otel Müdürü Cihan geldi, Galatasaray'ın galibiyet müjdesini verdi, keyfim yerine geldi.
MURADLARINA ERDİLER
Çipiloğlu ailesinin oğlu Arif ile Tahiroğlu ailesinin kızı Selen'in nikah ve düğün yemeği muhteşemdi. Her iki ailenin dostları bu mutlu günde Saruhan Otel'in havuz başında bir araya gelmişti. Bana göre son yılların en görkemli nikah ve düğün töreniydi. Başkan Cengiz Ergün de eşi Şeyda hanım, kızları Hande ve Merve ile düğünün konukları arasındaydı. Tabi nikahı da Cengiz Ergün kıydı. Gecede çok dostlarla beraber oldum. Sporadamı Dr. Şaban Acarbey ve Kemal Sevinç'le karşılaştım. Muharrem Uzunlar, Sezai Gürcan, Hasan Eryılmaz, Mehmet Güzgülü, Azmi Açıkdil, Alparslan Ustamehmetoğlu ve Başkan Cengiz Ergün'le bol bol sohbet ettik.
Dünya dönüyor, yaşam devam ediyor.