Pazar Günü Manisa tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Ben rahatsızlığımdan dolayı Mümin Özkasap stadyumuna gidemedim, malum halen fizik tedaviye devam ediyorum. Bu coşkuya televizyon ekranlarından ortak oldum. Gerçekten yöneticisiyle, futbolcusuyla, teknik direktörüyle, başkanıyla ve taraftarıyla bir bütün olmuş Profesyonel Liglerin ilk şampiyonu Manisa Büyükşehir Belediyespor evinde ağırladığı Batman Petrol maçını da kazanarak muhteşem bir atmosferde kupasına kavuştu. 

Sezonun bitimine beş hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Manisa Büyükşehir Belediyespor kupasına bugün kavuştu. Lig’in 29.haftasında Bergama maçı ardından Türkiye liglerinde şampiyonluğunu ilan eden ilk takım olan yeşil beyazlı ekip üç hafta boyunca Türkiye Futbol Federasyonu’nun kupa ve madalyaları hazırlamasını bekledi. Bugün konuk ettiği ve 2-1 yendiği Batman maçının ardından şampiyonluk kupasını kaldıran Manisa Büyükşehir Belediyesi oyuncuları ,teknik kadrosu, yönetimi ve taraftarlarının coşkusu görülmeye değerdi. 

Manisa Büyükşehir Belediyespor bugüne kadar profesyonel liglerdeki 127 takım arasından en çok puan toplayan, takipçileriyle en çok puan farkına sahip olan, en az yenilen ve en çok kazanan takım olma başarısını gösterdi. Son 3 sezondur 3. Lig'de yer alan Manisa Büyükşehir Belediyespor bu sezon 32 haftada 23 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyetle 75 puan toplarken rakip filelere 60 gol atıp kalesinde 22 gol gördü. 

Manisa Büyükşehir Belediye başkanı Cengiz Ergün’ün sezon başında ‘O kupa Manisa’ya gelecek’ diyerek gösterdiği hedefe de rekorlarla ulaşıldı. Manisa’nın Tarihinde ilk kez 2.Lig'de mücadele etmeye hazırlanan Manisa temsilcisinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan, yönetim kurulu’nun ,teknik direktör Levent Devrim ve futbolcularının tabi muhteşem taraftarın yaşadıkları mutluluk analarının ak sütü gibi helaldir. 

Burada başkan Mevlüt Aktan ve Yönetim Kurulu’nun zirveye ve şampiyonluklara alışkın olan Büyük Başkan Cengiz Ergün’ün hakkını da teslim etmek lazım. Başkan Ergün yaptığı konuşmada çok güzel mesajlar verdi. Yeni sezonda hedefin yine şampiyonluk olduğunu ve şirketleşerek yeni renklerle yollarına devam edeceklerini belirtti. Ben de Büyük Başkan Cengiz Ergün başta olmak üzere Manisa Büyükşehir Belediyespor’u ,Başkan Mevlüt Aktan ve yönetimini ,teknik direktöründen ,futbolcusuna ve malzemecisine kadar başarıda emeği olan herkesi kutluyor, 2. Ligde başarılarının devamını diliyorum.