Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim yarışı bitti. Şimdi hizmet zamanı. Mehmet Yılmaz başkanlığındaki yönetim kurulu 4 yıl boyunca Manisa iş dünyasını temsil edecekler. Artık geride yaşananları unutup, hep birlikte Manisa için çalışmak lazım. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’da benimle aynı fikirde olmalı ki, ekibiyle birlikte ilk ziyaretini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) gerçekleştirdi. Mehmet Yılmaz 27 yıllık tecrübeye sahip. Rahmetli Bülent Koşmaz’ın yanında yetişen bir isim. Tecrübesini konuşturmuş. Hemen soluğu ekibiyle birlikte Ankara’da Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanında almış. 

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’a Ankara ziyaretinde Manisa TSO Meclis Başkanı Ümit Türek ve Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Saadettin Gezgin, Ali Karanfilci, Arkın Şıktaşlı, Galip Berk, Hüseyin Hasacar, Mehmet Ali Altınkuş, Muzaffer Topbaş, Serhat Çetin, Sezen Şenay, Tevfik Aslaner, TOBB Delegeleri Çağrı Tuatay, Hakan Kadayıfçılar, Hüseyin Tüncer, İbrahim Akdoğan, İsmail Çalışkan, Yahya Caymaz, Rifat Emin Uygur ve Genel Sekreter Filiz Kavaklı’dan oluşan heyet eşilik etti. 

Başkan Mehmet Yılmaz için 27 yıllık tecrübe dedim. O da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu karşısında tecrübesini konuşturmuş. Oldukça samimi geçen görüşmenin son bölümünde Manisa iş dünyasının şu aralar büyük ilgi gösterdiği nefes kredisi ile ilgili gelen talebi gündeme getirmiş. Nefes kredisi için Manisa iş dünyasından gelen ek limit talebini Hisarcıklıoğlu’na iletmiş ve 15 trilyonluk bir bütçenin Manisa’ya gelmesini sağlamış. Tecrübe diyorum ya. İşte tecrübe bu tip yerlerde ön plana çıkıyor. Böylece Başkan Yılmaz Ankara’ya yaptığı ilk ziyarette, istediğini koparmış. Tecrübesini konuşturmuş. Manisa TSO üyeleri de bu sayede biraz daha nefes alma şansını yakalamışlar. Kısacası Mehmet Yılmaz başkanlığının ilk haftasında icraatlarına hızlı başlamış. 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da ziyarette Manisa’nın yerinin TOBB camiasında ayrı olduğunu ifade etmiş. Nasıl olmasın ki? Hisarcıklıoğlu, Rahmetli Bülent Koşmaz ile bu yolla çıkmıştı. Koşmaz ile uzun yıllar çalıştı. Ziyaret esnasında da Manisa heyetine Rahmetli Koşmaz’dan çok şeyler öğrendiğini itiraf bile etmiş. Zaten Manisa TSO’dan gelen randevu talebine aynı gün cevap verip, hemen Manisa heyetini Ankara’ya davet etmesi, Hisarcıklıoğlu’nun Manisa’ya olan sevgisinin bir başka kanıtı. 

Ziyarette Hisarcıklıoğlu, Başkan Mehmet Yılmaz ve ekibi tebrik etmiş. Onlara bundan sonrası için başarılar dilemiş. Manisa için çok çalışmaları gerektiğini, Manisa TSO üyelerinin bunun için bu ekibe oy verdiğini belirtmiş. Başkan Yılmaz ve ekibinin ben de bundan sonra uyumlu ve başarılı çalışmalara imza atacağını düşünüyorum. Bu arada TOBB’da da Mayıs ayı içerisinde seçim olacak. Gerçi 24 Haziran seçimleri öncesinde kafalarda acaba ileri bir tarihe erteleme olur mu sorusu da yüksek sesle TOBB camiasında konuşuluyor. Ama Manisa heyeti ziyaretinde Mayıs seçimlerinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na destek olacaklarını açıkladılar. Ramazan ayı yaklaşırken ülkede ki seçim maratonu bir hayli yoğun. Gözler 24 Haziran’a çevrilmişken, TOBB seçimleri Mayıs’ta olur mu? Bunu ben de merak ediyorum doğrusu. Bir gerçek var ki, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu çalışmaları ve icraatları ile bu koltuğu fazlasıyla hak ediyor. Manisa heyeti de ona tam destek veriyor.