Manisaspor'da kongre sürecine girildi. Mergen başkanlığındaki Manisaspor Kulübü daha önce Bülent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere tarafından Nenad'ın transferi ile ilgili İçişleri Bakanlığı'na bağlı Dernekler Daire Başkanlığı'na yolsuzluk iddiası ile şikayet edilmişti. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı'ndan Manisaspor Kulübü'nü denetlemek üzere müfettişler geldi. 17 gün Manisaspor Kulübü'nün defterleri incelenmiş, usulsüz para girişi ve avans çekimi konuları ele alınmıştı. Bülent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere aynı iddialarını Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na kongre öncesi bir kez daha sundular.
ŞIKTAŞLI MEYDANA ÇIKTI
Dün, Orkun Şıktaşlı Manisaspor'a ‘Başkan Adayı' olduğunu açıkladı. Şıktaşlı, her kesimin desteğini alarak yola çıktığını, kulübün iflas noktasında olduğunu, PTT Ligi'nde bu haliyle mücadele etmesinin bu yönetimle mümkün olmadığını görerek Manisaspor'u rahat bir ortama taşımak için göreve talip olduğunu belirtti. Şıktaşlı'nın Pazartesi gününden itibaren kentte nabız yokladığını biliyoruz. Başkan Cengiz Ergün'le de dirsek temasını sürdürdüğü ortada.
MESOB'UN İFTARINDA MANİSASPOR KONUŞULDU
Saruhan Otel'de Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e iftar yemeği verdi. İftara Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Adnan Erbil, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık da katıldı. İftar sonrasında konu dönüp dolaşıp Manisaspor kongresine geldi. Orkun Şıktaşlı'nın adaylığının desteklenmesi konuşuldu. Ortada bir durum vardı. Orkun Şıktaşlı, Manisaspor Kulübü'nün üyeliğinden geçen yıl Kasım ayında, yapılan tebligatlara rağmen üyelik aidatlarını ödemediği için kendisiyle aynı durumda olan 700 kişiyle birlikte çıkarılmıştı. Ama bu konuda, Orkun Şıktaşlı'da bana tebligat gelmedi diyor. Şıktaşlı'nın bu durumda Manisaspor kongresinde başkan adayı olup olamayacağı tartışıldı. Başkanların bir kısmı aday olabileceğini, bir kısmı da aday olmasında pürüz çıkacabileceğini ifade ettiler.
ŞIKTAŞLI SARUHAN OTELE GELDİ
Sonra Orkun Şıktaşlı da Saruhan Otel'e geldi, Başkan Ergün ve sivil toplum kuruluşları başkanları ile bir arada bulundu, adaylık konusunu netleştirmek için de sahurda da görüşmeler yaptı. Dün de Şıktaşlı 18 Haziran Cumartesi günü yapılacak kongrede ‘Başkan Adayı' olduğunu yazılı bir metinle açıkladı. Şıktaşlı, kulübün 2 yıllık süreçte yaşadığı duruma değinerek Manisaspor'un marka değerini yükseltmek için aday olduğunu belirtti ve şunları söyledi;
"Gün Manisaspor'u yeniden inşa etme günüdür, rekabet sporun doğasında vardır. Ancak bu rekabet ahlak ilkeleri çerçevesinde olursa kabul görür. Durum böyle iken mevcut yönetimin kulüp üyelerini sebepsiz yere Manisaspor'dan çıkararak, kendi tanıdıklarını üye olarak yerleştirmeleri, daha sonra da bu şahısların oylarıyla göreve devam etmek istemeleri anlaşılır bir tavır değildir. Sebepsiz üyelik iptalleri mevcut başkan döneminde o kadar ileri gitmiştir ki şahsımın üyeliği dahi hiçbir gerekçe gösterilmeden, hatta tebliğ dahi edilmeden silinmek istenmiştir. Ne var ki, koltuk sağlamlaştırma adına atılan bu adımın hukuki bir geçerliliği bulunmamaktadır. Başkan Abdullah Mergen'in 2 yıl önce görevi devir alırken verdiği 30 milyon liralık bütçe vaadi herkes tarafından biliniyor. Bugün gelinen icra ve iflas noktası da ortadadır. Dolayısıyla mevcut başkan ve ekibinin artık Manisaspor üyelerine söyleyecek bir sözlerinin olmadığı aşikardır. Biz yeni projelerimizle bu kulübü tekrar eski günlerine döndürmek hatta daha ileriye taşımak için göreve talibiz. Çok çalışacağız ve başaracağız. Manisamız ve Manisasporumuz için hayırlı olsun."
Manisaspor'un kuruluş yıllarından beri kulübün içinde olan biriyim. Belediye Başkanı Adil Aygül döneminde, kulübün 2'nci Lig'den 3'üncü Lig'e düşürenlerin elinde olduğu bir süreçte, Başkan olarak Manisaspor'u 3 buçuk yıl zor şartlarda taşıyan bir yöneticiyim. "Davulun sesi dışarıdan hoş gelir" güzel söz, ama işin içine girdiniz mi, nelerle karşılaşacağınızı bilemezsiniz! Manisaspor bu yıl PTT Ligi'ne tekrar çıktı. Abdullah Mergen ve yönetimi devamlı şekilde tenkit edildi. İçişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edildi. Manisaspor'un tarihinde hiç böyle olaylar yaşanmamıştı. Bugün yaşanıyor. Abdullah Mergen, "Yola devam" diyor. Orkun Şıktaşlı da kongrede nasıl aday olacak, merakla bekliyorum. Bunu bugün yazayım da, kongrede hır-gür çıkararak sonuç alacaklarını düşünenleri uyarayım.
KIYMETE BİNDİ
Bu yola baş koyanlar yeni dernekler yasasını çok iyi okusunlar. Bugün Manisaspor'un 506 delegesi var. Cumartesi günü bu rakam artmış olarak karşınıza çıkarsa şaşırmayın. Abdullah Mergen ve ekibi isterse 18 Haziran sabahı bile kulübe üye kaydeder ve bu üyeler yasaya göre oy kullanır. Bunları bilin de, sonra boş boş konuşmayın. Manisaspor kongreleri bugüne kadar hep tek liste ile yapılmış ve büyük olgunluk içinde geçmiştir. Öyle görünüyor ki, Manisaspor kongresinin atmosferi yüksek olacak, hoş olmayan tartışmalara da sahne oluşturacak. Birden bire Manisaspor kıymete bindi.
Nasrettin Hoca'nın fıkrasındaki gibi, testi kırılmadan yol gösteriyorum.