Manisa AK Parti Teşkilatı 1 K asım seçimlerinde Bülent Arınç'ın Manisa'dan aday olmasını istiyor. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Berk Mersinli'nin dün medyaya yansıyan, "Bülent Arınç'ı siyasette yok saymak mümkün değil. AK Parti içinde olmasını istiyoruz. Manisa'dan aday olursa büyük kıvanç duyarız" açıklaması siyaset dünyasında yankı uyandırdı.
MANİSA ÖKSÜZ KALDI
Bülent Arınç'ın aday olup olmayacağı konusunda bir bilgim yok. Başkent kulislerinde AK Parti'nin Bülent Arınç'ı Güneydoğu Bölgesi'ndeki illerde değerlendireceğinin konuşulduğunu biliyorum. AK Parti Manisa Teşkilatı'nın gönlünde taht kuran Arınç'ın yokluğunu içine sindiremeyen Berk Mersinli yerden göğe kadar haklı. Manisa, Bülent Arınç'sız öksüz kalmıştır. Bursa'ya gittiğinden beri yeri doldurulamamıştır. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin Manisa'dan 4 Milletvekili çıkarmış olmasına rağmen, baktığımızda oy oranının eskiye göre çok düşük olduğunu göreceksiniz.
TALİH KUŞU MANİSA'NIN BAŞINA KONARSA…
Bülent Arınç aday olur da, bir de Manisa'dan liste başında yer alırsa, AK Parti Manisa Teşkilatı'nın başına bundan daha büyük talih kuşu konmaz. 1 Kasım seçimlerinde Bülent Arınç'lı liste AK Parti'ye Manisa'da büyük güç verir. Arınç, AK Parti'nin atar damarıdır. Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti için hiçbir menfaat beklemeden gece gündüz çalışmış, temiz bir siyasetçidir. Doğrulardan yanadır. Lafını esirgemez. Üç dönem AK Parti Milletvekilliği sırasında, TBMM Başkanlığı ve düne kadar da Başbakan Yardımcılığı görevini başarıyla yapmıştır. Hükümet Sözcüsü olduğunda da medyanın karşısında akıcı üslubu ile tüm sorulara rahatlıkla cevap vermiştir. Allah'ın bildiğini kuldan saklamam, ben Bülent Arınç'ı severim. Yıllara dayalı tanışıklığımız var. Kendisi ile yurt içi ve dışı gezilere katıldım. Manisa'ya her gelişinde Arınç'ı yakından izledim. Sabah kahvaltılı sohbetlerde bulundum. Bülent Arınç Manisa'dan aday olursa AK Parti'yi derleyip toparlar. ‘Abi' olarak her kesimi kucaklar.
Bülent Arınç, ‘Abi' olarak Manisa seni bekliyor. Çok özledik.
SİNYALLER, LİSTENİN YENİLENECEĞİNİ GÖSTERİYOR
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Berk Mersinli en sağlıklı adayların belirlenmesi için çalıştıklarını söylerken, adaylarla ilgili anket çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Kısa zamanda nasıl bir sonuç alınır, bilmem. Ancak, öyle anlıyorum ki AK Parti Manisa'da 1 Kasım seçimlerine 7 Haziran listesiyle girmeyeceği sinyalleri veriyor.
GÜVENÇ DE VEKİLLİK İÇİN KOLLARI SIVADI
Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılmış. Güvenç'i Vali olarak Manisa tanır. Şanlıurfa'dan, Vali iken, Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu AK Parti'den ve seçildi. Şimdi de memleketi Kahramanmaraş'tan parlamentoya girmek için kollarını sıvamış görünüyor. Bir ışık görmese Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa etmezdi. Celalettin Güvenç parlamentoya girerse başta ben olmak üzere Manisa'daki dostları çok sevinecektir.