Samsun’da oynanan Süper Kupa maçı ile ilgili görüşlerimi dün paylaşmıştım. Oynanan maçtan çok, yaşanan olaylar hala konuşuluyor. İşin vahim tarafı ligler daha başlamadı. Bir de ligler başlayınca neler olacak diye insan endişe ediyor. Samsun’da yaşanan rezaletle ilgili İçişleri Bakanlığının soruşturma başlattığı bilgisi beni biraz olsun rahatlattı. Umarım bu tür güvenlik zafiyetleri yeni sezonla birlikte son bulur.  Tabi bu temennimin gerçekleşmesinin yolu  futbol holiganlarına verilen tavizlerin sona ermesinden geçiyor. Kanunların uygulanmasından geçiyor. Bu tür olaylara karışanlara yasalar uygulansa bana göre bu rezaletler bıçak gibi kesilir. Bu görüntüler bizlere yakışmıyor.

Süper Lig ve TFF 1. Lig bu hafta başlayacak. Takımlar transferlerini yaptı, hazırlıklarını tamamladı. Cuma günü lig perdesi iniyor, heyecan başlıyor. Kim doğru işler yaptı, kimlerin daha eksikleri var, bunları göreceğiz. Ben fair play ruhunun hakim olduğu bir lig görme arzusundayım. Biliyorum çok şey istiyorum ama, bu oyunun yazdığım gibi bir oyun olduğunu, bir eğlence olduğunu artık hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Rekabet, hırs, mücadele tabiî ki olacak. Ama sahadan yaşananların da sahada kalması gerektiğini unutmamak gerekiyor.

TFF 1. Lig’de Manisaspor ilk hafta Rize deplasmanın da start alacak. Manisaspor’un sıkıntıları malum. Para, para, para… Ama TFF 1. Lig de hangi takıma baksam dertleri aynı. Para, para, para… Bu sene ligin yayıncı kuruluşundan kulüplere  ciddi bir kaynak gelecek. Manisaspor başta olmak üzere bu ciddi kaynağı kulüplerin iyi değerlendirmesi gerekiyor. Manisaspor’un Rize deplasmanı öncesinde de rakipte ilginç gelişmelere yaşandı. Kulubün Başkanı lige bir hafta kala istifa etti. Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın da bırakacağı konuşuluyor. Yani rakipte yönetimsel sıkıntı var. Tabi saha farklı olur. Bu gelişmelerden futbolcu etkilenir mi? Etkilenmemesi mümkün değil. Ama malum Manisaspor’un sıkıntıları ortada. Bakalım Cumartesi gecesi sonuç ne olacak.

TFF 2. ve 3. Lig’de ise maçlar 26 Ağustos’ta başlıyor. Bu sene 3. Lig’de Manisa Büyükşehir Belediyespor şampiyonluk parolasıyla yola çıktı. İddialı bir kadro kurdu. Afyonkarahisar’da da iyi bir kamp dönemi geçirdiler. Onlarda 11 Ağustos’ta kampı noktalayıp, çalışmalarını Manisa’da sürdürecekler. Afyonkarahisar kampı ile ilgili Yönetim Kurulu Üyesi olan oğlum Gökmen’den bilgileri aldım. Bu sene inşallah Manisalılara keyifli, sıkıntısız maçlar izlettireceklerini söylüyor. Ama nazara gelmeyelim diye de ilave ediyor. Bu sene gerçekten Manisa Büyükşehir Belediyespor güçlü bir kadro kurdu. Bunu sadece ben değil, bu ligi takip eden herkes söylüyor. Sanırım bir aksilik olmaz ise bu sene arzulanan şampiyonluk gelecek gibi. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere, Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan ve yönetim kurulu üyeleri  büyük mesai harcadılar. Her mevkii de alternatifli bir kadro oluşturdular. Emeklerinin karşılığını bu sene almak arzusundalar. Şunu da yazmadan geçmek istemedim. Lig de hedef takım olmak zordur. Bu yüzden de kadron ne kadar iyi olursa olsun rehavete kapılmadan işi baştan sıkı tutmak lazım. Geçmişte kulüp başkanlığı döneminde yaşadığım tecrübelerim, bana bunları yazdırıyor. Oğlum Gökmen’de bunun farkında olduklarını bana söyledi. Belediyespor’da ilk hafta deplasmanda oynuyor. Rakip Yomraspor…  Başlangıçlar çok önemlidir. Şimdiden Manisaspor’a, Manisa Büyükşehir Belediyespor’a 2017-2018 sezonunda başarılar diliyorum.