Kadınlara verdiğimiz önemi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir kez daha hissettirdik. Bu günün anlam ve önemi o kadar büyük ki, hem dünyada, hem ülkemizde, hem de Manisa'nın il ve ilçelerinde değişik etkinliklerle kutlandı Kadınlar Günü. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün 8 Havuzu önünde Manisalı hanımlara fular ve lale hediye ettiği etkinlik ile Şehzadeler Belediyesi Kadın Meclisi tarafından projesi hazırlanan ve Şehzadeler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hünerli Eller Pazarı'nın açılışına katıldım.
LALELER ÇOK BEĞENİLDİ
Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Manisalı kadınların Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Etkinlikte, tüm Daire Müdürleri ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları mensupları da bulundu. Daha sonra 8 Havuzu olarak bildiğimiz Manolya Meydanı'na geçildi. Buraya Başkan Cengiz Ergün de geldi. Başkan Ergün'e eşi Şeyda Ergün ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Bayan Voleybol Takımı'nın oyuncuları da eşlik etti. Önce eşi Şeyda Ergün'e çiçek veren Cengiz Ergün, voleybolcularla birlikte tek tek çiçekleri dağıttı. Başkan Ergün, "Kadınlara yönelik bütün şiddet türlerinin sona ermesini ve güzel bir hayat geçirmelerini diliyorum. İş hayatında da, sosyal hayatta da her zaman onların yanındayız. Başkanlık yarışında en büyük desteği kadınlardan gördüm ve Başkan oldum. Sizin bana desteğiniz çok büyük. Kadınlara yönelik şiddetin sona erdiği günlerin gelmesini istiyoruz" dedi. Konuşmasının ardından da beraberindekilerle kadınlara 15 bin fular ve 3 bin lale dağıttı.
HÜNERLİ ELLER PAZARI
Günün anlam ve önemi nedeniyle Şehzadeler Belediyesi tarafından da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yanındaki sevgi yolunda Hünerli Eller Pazarı açıldı. Şehzadeler Belediyesi Kadın Meclisi tarafından projesi hazırlanan pazarda 53 bayanın 13 stantta satışı sunduğu el emeği göz nuru ürünlere Manisalılar büyük ilgi gösterdi. Hünerli Eller Pazarı bundan sonra her hafta Perşembe günleri Manisalıların hizmetinde olacak. Açılışta Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Asiye Zurnacı'yı gördüm, oldukça neşeli ve mutluydu. Beraberinde Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan ve Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ile hanımlara karanfil dağıtarak pazarın açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Zurnacı bir de konuşma yaptı ve şu mesajı verdi; "Burada kadınlarımızın evde yaptıkları el emeği göz nuru hem yiyecek, hem de diğer ürünleri halkımıza sunmanın gururunu yaşıyoruz. Gerçekten kadınlarımızı istihdama dahil etmek ve evlerine bir şekilde katkıda bulunmaları için bunun gibi yollar ve girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak için 53 tane kadınımızla başladığımız bu yola bütün Şehzadeler kadınlarımızı davet ediyorum. Ürünlerimizi gıda mühendislerimiz kontrol ederek halkımıza sunuyor. Tüm Manisalı kadınları her Perşembe günü Turizm Müdürlüğü önünde bu stantlarımıza bekliyoruz. Buyurun gelin."
HAYAT ONLARLA GÜZEL
Kadının elinin değdiği her yerde güzellikler oluyor. Katıldığım her iki etkinlikte de güler yüzler, anlayış, hoşgörü, sevgi, saygı gördüm. Çocukluğumdan beri hiç bu kadar çok Manisa lalesini bir arada görmemiştim. Laleye hanımlar kadar erkekler de ilgi gösterdi, sıraya girerek Başkan Ergün'den aldılar. Hünerli Eller Pazarı'nda ise Çölyak hastalarına yönelik ürünlerin bile varlığını gördüm. Çok sevindim. Başka kimin aklına gelirdi ki bir hasta grubu için ürün yapmak, tabi ki kadınların.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.