Gençlik yılları gibisi yok… Hele mesleğiniz gazetecilik ise heyecan dolu yaşanmışlıklar kalıyor geride, ama dün gibi hatırlanıyor hepsi de... 1975 yılında, hayatımın baharında, gazeteciliğin tüm etik kurallarıyla uygulandığı günlerde, Ege'yi karış karış dolaşır, olaydan olaya koşar, haber üzerine haber yazardık. Tabi bir gazetecinin en güzel haberleri ortaya çıkarmasında en önemli faktör, şefidir. O yıllarda Tercüman Gazetesi'nin İzmir Bürosu Haber Müdürü Öcal Uluç'tu. Ben de O'nun en sevdiği muhabirlerdendim. Birbirimize karşı sevgimiz, saygımız o günlere dayanır. Manisa haberlerine bakan muhabir olmama rağmen, Öcal Uluç üstadım, Ege'nin neresinde önemli bir olay varsa, oraya beni gönderirdi. Ben de hemen olay yerine gider, notlarımı eksiksiz alır, güzelce yazardım. Tabi o haber sayfanın en güzel köşelerinde yer bulurdu.
İLK FIRSATTA ZİYARETİNE GİDECEĞİM
Bahar ayları gibiydi, uzun süredir görmediğim şefim Öcal Uluç'la, Ege Üniversitesi'nde gerçekleşen Ege Ajans'ın kuruluş yıldönümünde karşılaşmıştım. O anki heyecanımı kelimelerle anlatmak mümkün değil. Aynı heyecanı geçtiğimiz günlerde de yaşadım. ETV/Denge Gazetesi'nin sahibi Erdinç Yumrukaya'nın oğlu Batuhan'ı evlendirdiği Saruhan Otel'deki nikah törenine gelmişti Öcal abi, yanında da yine çok değerli gazeteci Ünal Tümin abimiz vardı. Onları görünce hemen yanlarına oturdum, Haber Gazetesi'nin sahibi Haşim Ağar ile Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı da masadaydı, anılar üst üste geldi, o yılları, dostlukları konuştuk. Öcal abi bana kırgın olduğunu, İzmir'e gittiğimde evine uğrayıp yengemin elleriyle yaptığı çaydan bir bardak bile içmediğimden üzgün olduğunu söyledi, ben hiç cevap veremedim, haklıydı. Ama ilk fırsatta gideceğim.
ATATÜRK'E HAYRANDIR
Öcal Uluç şefim, üstadım, abim tam bir Atatürk hayranıdır, "Atatürk'ün olduğu yerde her zaman ümit vardır ve Atatürk Anadolu'da ebediyen yaşayacaktır" sözünün sahibidir. Vatanını, milletini, Ege'yi çok sever. Manisa'ya geldiğinde Ayn-ı Ali'de oturur, oranın Sultan çayını ve nargilesini içer. Köfteci Ali'nin de köftelerine bayılır. Maddiyatçı değildir, dostluklara, iki çift güzel söze önem verir. Vefalıdır. Kalbi insan sevgisiyle doludur. Muhabbetine doyum olmaz. Bir konuşursa ağzından bal damlar, dinlemeye doyamazsınız. Hasta Galatasaraylıdır. Galatasaray'la yatıp, Galatasaray'la kalkar. Takımında yaşanan her gelişmeyi takip eder.
Öcal Uluç mesleğimizin duayenlerinden, gazeteciliğe aşık, örnek bir insandır. O'nun izlerini taşıyan biri olmaktan gurur duyuyorum.