Karadeniz'in hamsi balığı meşhurdur. Bu mevsimde revaçtadır. Ulupark'ın işletmecisi, Manisaspor'un kuruluş yıllarının efsane futbolcusu Sebahattin Kayhan Zonguldaklı'dır. Sebahattin abi bizim gençlik yıllarımızda Manisaspor forması ile sahaya çıktığında ayağına yakışan meşin yuvarlağı istediği gibi kullanan bir futbolcuydu. Sebahattin Kayhan her yıl Ramazan ayında iftar yemeğinde, kış aylarında da hamsi partisinde dostlarını bir araya getirmeye özen gösterir. Cuma akşamı Şehir Kulübü'nde yine dostlarını topladı, hamsi balığı ziyafeti çekti. Bizim Nezih Varol da Zonguldaklı ve Sebahattin abisini çok sever. Oğlum Gökhan ve Nezih'le birlikte yemeğe katıldım.
ELLERİYLE PİŞİRDİ
Şehir Kulübü'ne geldiğimde Sebahattin Kayhan'ın mutfakta Savaş ustayla hamsileri unladığını gördüm. Ardından da balıkları tavalara dizdiler. Sebahattin abi ocak başına geçerek hamsi tavaları bizzat ateşin başında pişirdi. Sadece hamsi tava değil, hamsinin envaiçeşidini yaptı. Hamsili sigara böreği ve hamsili pilavı da bir başka lezzetli olmuştu.
DOSTLARLA BİR ARADAYDIK
Ersan Atılgan ve Hasan Çoksöyler yan yana oturuyordu. Faruk Saydam, Bayram Ali Baylan'la ben, tam karşılarında Necmi Temizel ve Nahit Gülen'le beraberdik. Davette kimler yoktu ki; Yargıtay 6'ncı Daire Üyesi Ali Suat Ertosun, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Milli Futbolcu ve TRT İzmir Radyosu sanatçısı Hikmet Ok, Ahmet Uludağ, Ali Değirmenci, Nail Sarıoğlu, İsmail Pehlivan, Suat Ünlü, Namık Kemal Saltık, Hasan Final, Mustafa Türkmen, Kemal Çakıroğlu, İbrahim Kaya, Hilmi Beşerik, Alaattin Turan Tekin, Veli Kadir Karabıyık, Yusuf Kızıltuğ, Ömer Mertcan, Kazım Özhan, Osman Sarıtunalı ve Mustafa Çetin konuklar arasındaydı.
HİKMET OK'UN NAĞMELERİYLE EĞLENDİK
Hamsi partisinde Türk futbolunun duayeni, Altayspor'da başladığı futbol yaşamında defalarca Milli formayı giyen, İsrail maçının ilk golünü atan, 1972 yılında Hürriyet Gazetesi'nin yılın sporcusu seçtiği efsane futbolcu Hikmet Ok, Türk Sanat Müziği'ndeki yeteneğini sergiledi. TRT İzmir Radyosu'nun Ayhan Sökmen ekibinde yıllarca müzik yaşamı içinde de bulunan Hikmet Ok, geceye sevilen Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirerek damgasını vurdu. Kemancı İzzet ve darbukacı Piliç Ramazan'ın eşliğinde o eşsiz sesiyle bizleri yıllar öncesine götürdü. Ben de Necmi Temizel'le kendisine eşlik ettik. Ok, meşhur şarkıdaki ‘Eski dostlar' sözünü, bizim yaşadığımız duygulara uygun olarak ‘Eskimeyen dostlar' olarak söyledi. Gerçekten de geceye katılanlar olarak eski değil, eskimeyen dostlardık.
TARIK ALMIŞ'I UNUTMADI
Sebahattin Kayhan her yıl partide bulunan, ancak bu yıl gelemeyen spor adamı Tarık Almış'ın evine hamsi gönderdi. Evinden telefonla Kayhan'ı arayan Almış, "Çok memnun oldum. Bu yıl da hamsiler çok lezzetli olmuş. Seneye İnşallah beraber oluruz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.