Şimdi başlığa bakıp Ertuğrul Aytaç maçı tam izlememiş diyenler olabilir. Ben de biliyorum Fenerbahçe’nin Benfica deplasmanında rakibine karşı çok boğulduğunu, oyunu geride kabul ettiğini, gerekli paslar yapamadığını ama oynanan oyuna baktığımızda sonuç bana göre iyi.

Takımın disiplinine bakacak olursak Cocu’nun Fenerbahçe’si bana umut verdi. Açıkçası Pazar günü Akhisarspor karşısında Galatasaray’ı gördükten sonra Fenerbahçe’yi çok merak ediyordum. Sarı-Lacivertliler zorlu Benfica deplasmanındaydı. Kadroya bakacak olursak istediği takviyeleri yapamayan bir Fenerbahçe vardı. Yeni gelen transfer Ayew’in sakatlanması bu önemli maç öncesi tuz biber olmuştu. Bu şartlar altında Benfica karşısına çıktı Fenerbahçe. İlk yarı rakibine karşı iyi pozisyon alıp net gol fırsatları vermedi. İkinci yarı ise sarı-lacivertliler yorulunca Benfica baskısını arttırdı. Bu anda bile rakibe çok pozisyon vermeyen Fenerbahçe son 15 dakikada biraz da defansın dikkatsizliği yüzünden kalesinde golü gördü.

Şimdi Fenerbahçe ileride üretken olmadı diyenler var. Kardeşim Alper forvet oynamak zorunda kalıyorsa ne yapsın Cocu? Bu yüzden ben büyük resme baktığımda 1-0 mağlubiyetin Fenerbahçe için kötü olmadığı ve sarı-lacivertlilerin İstanbul’da seyircisinin desteği ile turu geçeceğini düşünüyorum.