Hakem Fırat Aydınus ile Türkiye'de dirilen, Avrupa kupasında şahlanan bir Fenerbahçe ile karşı karşıyayız. Süper Lig'de böyle Fenerbahçe'ye ihtiyaç var. Bakalım yarın Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Akhisar karşısında ne yapacak? Bir defa tribünlerin dolup taşacağı görüşündeyim.
Biz gelelim önceki geceki Avrupa kupasında lider olan Fenerbahçe'nin Manchester United maçına. Kadıköy'de seyircisi tribünlerde yerini almış, Fenerbahçe santra vuruşu ile başlanan oyunun ikinci dakikasında Sow'un attığı muhteşem golle öne geçti.. TRT sağ olsun, Sow'un jeneriklik bir röveşata ile attığı golün tekrarını anında bize seyrettirdi. Ülkemizde ve Avrupa'da günlerce konuşulacak tarihi geçecek bir gol. Fenerbahçe'nin bu sezon mükemmel oynadığı ikinci maçtı. İlki yine Avrupa mücadelesindeki Feyenoord'u yendiği maçta Galatasaraylı olarak hayran kalmıştım. Futbolda şans faktörü önemli. İngiltere'nin ünlü takımı karşısında daha maçın başında öne geçiyorsun. Avantaj senin elinde. Fenerbahçe bu avantajını mücadele gücünü de ortaya koyarak ülkemize güzel bir gece geçirtti. İkinci yarıda Hollandalı Lens'in frikik golü de Sow'un golü kadar muhteşemdi. İlk maçı farklı kaybeden Fenerbahçe 68.dakika oyuna giren Emenike'nin ayağından 3 net gol pozisyonunu değerlendirseydi rövanşı aynı skorla alabilirdi. Fenerbahçe'nin kadrosu zaten iyiydi. Neden bugüne kadar mehter marşı gibi iki ileri bir geri oynadı anlamak mümkün değil. Kanarya, Avrupa'ta uçtuğu gibi Süper Lig'de de uçmasını becerebilseydi Süper Lig'de liderlik koltuğunda Başakşehir'i değil Fenerbahçe'nin oturduğunu görebilirdik. Sarı-Lacivertli formayı giyenler önceki gece Avrupa piyasasında yerini almak için mi böyle oynadılar diye de aklımdan geçmiyor değil. Çarşamba günü misafirlerim vardı. İçlerinde Kuşadası'ndan gelen hasta Fenerbahçeli Mustafa Tatar'da vardı. Haşim Ağar'la yan yana oturuyorlardı. Fenerbahçe'ye kendini adamış Mustafa Tatar. Haşim Ağar'a Manchester United'ı yeneceklerini söyleyince Haşim Ağar "Hayal aleminde olma" dedi. Tabii Fenerbahçe Kadıköy'de desten yazarak maçı 2-1 kazandıktan sonra telefonuma Mustafa Tatar'ın mesajı düştü. "Haşim abime selam söyle, Manchester United'ı yeneceğimizi söylemiştim." Haşim Ağar elçiye zeval olmaz. Perşembe gecesi Fenerbahçelilerin gecesiydi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de takımını seyrederken keyif almış ve mutlu olmuştur. Avrupa'da lider Fenerbahçe'yi kutlarım. Bizim Galatasaray'da bu yıl iş yok. Bugünden itibaren gözler Akhisar-Fenerbahçe maçına çevrildiğini görür gibiyim. Bu maç ne olacak?
Not: Önceki günkü Pınar'ı anma yazımda birçok dostumun ismini yazmayı da unutmuşum. Manisa'ya iki dönem milletvekilliği yapan Muzaffer Yurttaş başta geliyor. Özür dilerim.