Ege Üniversitesi Haber Ajansı kuruluşunun 30'uncu yılını kutladı. İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Ege Ajans'ın 30'uncu kuruluş yıl dönümü etkinliğine ben de davetliydim. Nezih Varol'la birlikte gittim. Ajansın kuruluşundan bugüne emeği geçen değerli hocam Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı bizi karşıladı. Kavaklı hocam, çok enerjik, dinamik. Yüzünde gülümseme hiç eksik olmuyor. Dile kolay, Ege medyasına olduğu kadar Türkiye'ye 30 koca yıl hizmeti oldu, ama mesleğe olan sevgisiyle Ege Ajans bir çınar misali serpildi, gelişti.
MEDYAYI BESLİYOR
Bugün diğer üniversitelerin haber ajanslarına model oluşturan Ege Ajans, İletişim Fakültesi öğrencilerine uygulama imkanı veriyor. Ege Üniversitesi'nin haberlerini medyaya sağlıklı bir şekilde ulaştırmanın yanı sıra, üniversitenin yayın organı Kalem Gazetesi ve Yeni Düşünceler Dergisi de ajans tarafından çıkarılıyor. Ege Ajans ayrıca Ege'den Dergisi, Radyo Kampüs Ege ve Ege Üniversitesi Televizyonu'nun haber bültenlerinin hazırlanmasına destek veriyor. Ben yıllar önce kuruluşunu da bilirim. Büyük emekler verilerek, güzel ideallerle kuruldu, bugünlere geldi Ege Ajans. Başarısını medya camiasına kanıtladı. Ürettiği haberleri İzmir'e, Ege Bölgesi'ne ve Türkiye geneline servis yapıyor. Ege Ajans'tan yetişenler İzmir medyasında hep önemli mevkilerde görevler aldı, almaya da devam ediyor. Bu yönüyle ajans, haber kaynağı olduğu kadar medyanın bilgili ve tecrübeli eleman ihtiyacını da karşılıyor.
ÖCAL ULUÇ'LAHASRET GİDERDİM

30'uncu yıl kutlamasında duayen gazeteci, büyüğüm Öcal Uluç da vardı. Beni görünce çok sevindi. Etkinlik boyunca birbirimizden ayrılmadık. Uzun uzun sohbet ettik, eskilerden konuştuk. Üniversite Rektörü Candeğer Yılmaz, Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Prof. Dr. Nurselen Toygar, Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü Deniz Dev, Yeni Şafak Bölge Müdürü Vahap Dabakan, Yeni Asır Ege Bölge Haberler Müdürü Ali Kayadibi etkinlikte olan diğer konuklardı. Onlarla da ayrı ayrı sohbet etme imkanı buldum.
OĞUZHAN KAVAKLI'NIN EMEĞİ ÇOK
Ege Ajans Sorumlu Haber Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, 30'uncu yıl etkinliğinde yaptığı konuşmasında, "Güvenilir, tarafsız, etik ve kaliteli haberciliğin temel ilkelerinden ayrılmaksızın çalışıyoruz. Yazılı, fotoğraflı ve görüntülü haber servisleri medyaya destek veriyoruz. Öğrencilerimiz tecrübeyle donanıyor" dedi. Üniversite Rektörü Candeğer Yılmaz da bu başarılı çalışmaları yaptığı konuşmasında kutladı, başarılar diledi.
Ben de değerli hocam Oğuzhan Kavaklı'nın nezdinde Ege Ajans'ı kutlar, daha nice yıllar bu dev çınarın gölgesinde genç meslektaşlarımızın yetişmesini dilerim.