Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün aralıksız devam ettirdiği dev projelerin son ayağı yine muhteşem oldu. Geçtiğimiz hafta Cuma günü Kırtık Şantiyesi'nde gerçekleşen ve Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesine kattığı 18 adet iş makinesi ile 25 adet yol bakım ve onarım araçları olmak üzere toplamda 43 aracın tanıtım törenine, Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Cihat Taysi ile birlikte gittik. Hava çok sıcaktı, buna rağmen törene geniş bir katılım olmuştu. Yine heyecan doruklara çıktı, büyük işler görecek araçlar göz kamaştırdı. Muhteşem filo tüm haşmetiyle karşımızda duruyordu. Aslında bu araçlar önümüzdeki günlerde il ve ilçelerde gerçekleşecek birçok önemli yatırımın da habercisi konumundaydı. Öyle anlaşılıyor ki, Başkan Cengiz Ergün bu yatırımları belediyenin öz gücüyle yapacak ve dışarıya para kaçırmayacak. Halkın parası, yine halkın cebinde kalacak.
"BEN" DEĞİL, "BİZ" DİYOR
Asfalt, yol bakım ve onarımın yanı sıra kış mevsiminde karla savaşacak 16 milyon 315 bin lira tutarında iş makinesi ve yol bakım ve onarım araçlarından oluşan 43 araçlık dev filoyu bünyesine katan Başkan Cengiz Ergün, Manisa'ya hizmet sevdasıyla tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte çalıştıklarını sık sık vurguluyor. "Ben" değil, "Biz" demeyi seviyor. Bu da O'nun başarısını arttırıyor. Ergün, her zaman olduğu gibi çok güzel bir konuşma yaptı, "İhtiyaç duyulan her alanda bu yatırımlarımız devam edecek. Çünkü biz kendimiz için değil, kentimiz için çalışıyoruz" cümlesi ise büyük alkış aldı.
YOĞUN İLGİ VARDI
Büyükşehir Belediyesi Kırtık Şantiyesi'nde gerçekleştirilen törene MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Başkan Danışmanları Azmi Açıkdil, Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen, Şehnaz Başaran, Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı daire başkanları, MHP İl Başkan Vekili Hüsnü Bayraktar, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Murat Yörük, MHP Milletvekilliği de yapan Zeynel Balkız da katıldı. Azmi Açıkdil ve Yaşar Coşkun ile sohbet etme imkanı buldum. Yılmaz Gençoğlu ile de birlikte olduk.
ARAÇLAR ÇOK GÜÇLÜ
Başkan Cengiz Ergün, büyüyen, değişen ve gelişen Manisamızda hizmet alanlarımızın artmasıyla hizmet kalitesini de gözle görülür bir şekilde arttığını söyledi. Bu hizmetleri tam zamanlı, verimli ve hızlı bir şekilde yerine getirmek ve sorunlara anında çözüm sağlamak amacıyla da ihtiyaç duyulan tüm alanlarda araç ve ekipmanların sayısını arttırdığını ifade etti. Dile kolay, tam 16 milyon 315 bin lira tutarında bir yatırımla çok önemli bir iş makinesi filosunu Manisa'ya kazandırılmış oldu. Bunlar öyle ufak tefek araçlar değil, içlerinde 24 metreküp kapasiteli havuzlu treyler, 3 dingilli lowbed treyler, çekici, damperli kamyon ve benzeri maliyeti ve iş yükü yüksek araçlar var. Dev araçlar sadece yol yapımında değil, kışın zorlu şartlarda da hizmet verecek. Kış mevsiminde özellikle rakımı yüksek ilçelerde yoğun kar yağışı yaşanan mahallelerde vatandaşlar artık büyük sıkıntılar yaşamayacak.
RAMAZAN'I DA KUTLADI
Başkan Ergün bu vesileyle tüm Manisalıların ve İslam aleminin Ramazan ayını da tebrik etti, "İnşallah bu mübarek ay hürmetine ülkemiz üzerinde hain emelleri olan terör son bulur. Özlediğimiz barış ve huzur ortamına kavuşmayı Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.
Ben de yeni araçlarla kazasız, belasız güzel hizmetler verilmesini temenni ediyorum. Mübarek Ramazan ayımız da kutlu olsun.