Süper Lig'de nefesler tutuldu. Dünya derbisi için sayılı günler hatta saatler kaldı. Fenerbahçe, Galatasaray maçı havasına günler önceden medya girdi bile. Ben bu tip maçları senelerdir evde izlemeyi tercih ederim. Çünkü Fenerbahçeliler oldukça fanatik. Hal böyle olunca insan dışarda rahatsız oluyor. Birde Galatasaray Kadıköy'e gidiyor. Senelerdir kazanamadığı deplasmana. Oğlum Gökhan'a günlerdir maç ne olur diye soruyorum hep kaçamak cevaplar. Anladığım kadarıyla umudu yok ki kazanırız diyemiyor Galatasaray'ın işi zor diyor. Yoksa şimdiden konuşmaya başlardı.
Derbi öncesi analizler hafta başı başladı. İki taraf içinde bıçak sırtı bir maç. Kim kaybederse kaybeden taraf karışır.
Haftalar önce İstanbul medyası tarafından yerin dibine sokulan ama benim yakın çevreme toparlanır dediğim Fenerbahçe bu hafta sahasında ezeli rakibi Galatasaray'ı ağırlıyor. Sezon başı taraftarlarının ağzına bir parmak bal çalan Galatasaray için kritik bir müsabaka olacak. Her hafta iyi olacak diye bir umut izlediğimiz Galatasaray'ın işi zor. Galatasaray ilerde çoğalamayan bir futbol oynuyor. Anca Bruma bir şeyler yaparsa pozisyon üretiyor. Yengeç yürümesi misali tek kanattan atak geliştiriyor. Durum böyle olunca rakipler Galatasaray'ı çabuk çözdü ve Aslan'ın ligin başında ki havası kalmadı. Ev sahibi Fenerbahçe'ye gelirsek. Sarı Lacivertliler Kadıköy'de senelerdir Galatasaray'a galibiyet yüzü göstermiyor. Dick Advocaat ile bir toparlanma yaşadı zaten Fenerbahçe. Feyenoord ve Manchester United maçlarında şahane top oynadı Fenerbahçe. Birde Galatasaray maçında seyircisi ile bütünleşeceğini düşünürsek Fenerbahçe'nin maça 1-0 önce başladığı söyleyebiliriz.
FENERBAHÇE GOLÜ ERKEN BULURSA FARK OLUR
Tabi derbi maçlarının tansiyonu yüksek olur. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Ama Fenerbahçe erken bir gol bulursa maçı farklı kazanabilir. Bu maçtan sonrada Galatasaray'ın hocası Riekerink'in kaderi de belli olur. Bizim medyamıza beyefendi olmakta yaramıyor. Hollandalı çalıştırıcı ne kadar beyefendi olursa İstanbul medyası o kadar küstahlaşıyor. Bu tabloyu görünce de Fatih Terim'in spor basına yaptıklarını da haksız bulmamak lazım. Yüz verince de astarı isteniyor İstanbul medyası. Neyse derbiye dönecek olursak Hollandalı çalıştırıcı Fenerbahçe'ye yenilirse gidici gibi. Belki bu durum Galatasaray'ı daha derli toplu olarak sahaya çıkmasına neden olabilir.
Özetle iki takımı teraziye koyduğumda ev sahibi Fenerbahçe maç öncesi ağır favori. Oğlum Gökhan bile Galatasaray'ın işi çok zor diyorsa bu maçta Galatasaray adına umutlanmanın pekte anlamı yok. Derbiye sayılı günler kaldı bekleyip göreceğiz.