CHP İl Kongresi 27 Aralık'ta yapılacak. İl Başkanı kim olacak? Adaylar kimler? Dün yoğun tempoma rağmen bu konu üzerinde çalışmalar yaptım. CHP'nin bu kongreye 3 adayla girmesi ihtimali yüksek; Uğur Sıdal, Nurettin Dingaz ve Halil Tokul. Mevcut İl Başkanı Mustafa Ada'nın da bu yarışa katılmak için zemin yoklaması yaptığını öğrendim.
EN AZ 3 ADAYLI SEÇİM OLACAK
CHP'de İlçe Kongreleri sona erdi. İl delegeleri belli oldu. İl Başkanlığı seçiminde 608 delege oy kullanma hakkına sahip. Bunun ne kadarı kongreye katılır, onu bilmem. En az 3 adaylı bir İl Başkanlığı seçiminde Başkanlık koltuğuna talip olanlar, kendilerine oy vereceklerini düşündükleri delegeleri kongre salonuna getirme çalışmalarını şimdiden sürdürüyor. 608 delegenin 64'ü Şehzadeler, 75'i de Yunusemre'de bulunuyor. Saruhanlı'da da 30 delege var.
DELEGELER KONGRENİN KADERİNİ BELİRLEYECEK
CHP İl Başkanlığı seçiminde etkili olacak ilçelerin başında Akhisar 92, Salihli 92, Alaşehir 49 ve Sarıgöl 21 delege ile geliyor. Delegeler mevcut adaylar içinde yapacağı tercih ile kongrenin kaderini belirleyecek. Mali Müşavirlik yapan Halil Tokul resmen İl Başkanlığına aday olduğunu bugün yarın açıklayacak.
10 GÜNDE ÇOK ŞEY OLUR
CHP kulislerinden edindiğim bilgilere göre Halil Tokul'a Merkez İlçe Delegeleri ve Turgutlu tarafından destek geleceği görülüyor. CHP İl Başkanlığı seçimine 10 gün var. Bu süreçte köprülerin altından çok sular akar. Mali Müşavir Halil Tokul her gün bir ilçede çalışmalarını sürdürüyor. Bugün Salihli bölgesinde kendisine destek olmaları için delegeler ile bir araya gelecek.
KAZAN KAYNIYOR
Hamza Topal, CHP içinde etkili bir siyasetçi. Şu anda hiçbir aday üzerinde tercih yapacak durumda olmadığını görüşmede anladım. Topal'ın derdi, seçime çarşaf liste ile girilmesi. Sizin anlayacağınız CHP'de kazan fokur fokur kaynıyor.