CHP'de hafta sonu il kongresi vardı. Yarışa iki aday katıldı, Halil Tokul ve Nurettin Dingaz. 555 delege oy kullandı, Mali Müşavir Halil Tokul 340 delegenin oyunu alarak CHP'nin yeni İl Başkanı oldu. Rakibi Nurettin Dingaz da 212 oy aldı. Tokul'la İl Başkanlığı hayırlı olsun.
GENEL BAŞKAN OLURSA ŞAŞIRMAYIN!
CHP'de, bütün illerde olduğu gibi Manisa'da da ‘Delege', ‘İlçe Başkanlıkları' ve ‘İl Başkanlığı' için seçim heyecanı vardı. CHP'nin Manisa'daki patronunun, partinin Grup Başkanvekili Özgür Özel olduğunu seçim süreçlerinde gördük. Özel'in Parti Merkezi'nde yıldızı parlak, gelecekte CHP'nin başına Genel Başkan olarak geçerse şaşırmayın!
GEREĞİNİ YAPTI
Siyaset kuralına göre oynanan bir oyundur. Özgür Özel'in parlamentoya ilk ayak basması kontenjandan oldu. Özel, siyasi yaşamında bunu iyi değerlendirdi. Son seçimde ön seçime katıldı. Rekor oyla liste başı oldu. Liderlerin, kendi illerinde teşkilatı dizayn etme hakkı vardır. Başka türlü düşünenler siyasetin kurallarından bihaberdir. Özgür Özel de bunu yaptı. Delege seçimleri ile Şehzadeler ve Yunusemre ilçe seçimlerini yakından takip ettim. Merkezde kendisi ile siyaset yapacak ekipleri belirledi. Pazar günü de Halil Tokul'un İl Başkanlığı bu süreç içinde gerçekleşti.
DESTAN'IN DEDİKLERİ ÇIKIYOR
Cumartesi gecesi Taş Fabrika'da CHP'nin yapısını iyi bilen Destan ile beraber olduk, kongreyi konuştuk. Destan, Halil Tokul'un 350'ye yakın oyla CHP İl Başkanı olacağını bana söyledi. Destan'ın dedikleri geçmişte olduğu gibi il kongresinde de çıktı. Halil Tokul 340 oyla CHP'nin yeni İl Başkanı oldu. Tokul, CHP içinde yoğrulmuş, siyaseti okuma sanatına sahiptir. Gençlik yıllarından beri kendisini tanırım, medeni ilişkiler içinde siyaseti olgunlukla tartışacak bir isimdir. CHP son seçimlerde Milletvekili sayısı üzerinden başarılıdır. 9 Milletvekilliğinden 3'ünü çıkarmıştır. Oy oranı üzerinden belki bekleneni verememiştir, ama Manisa ilinin siyasi yapısında 3 Milletvekilinden fazla çıkarma şansı yoktu. Geçmişte 11 Milletvekili çıkarıldığı dönemde 4 Milletvekili çıkarmıştı, bildiğim kadarı ile 1973 seçimleriydi. CHP'de Türkiye genelinde 1977 seçimlerinde oy patlaması yaparak birinci parti çıkmış, tek başına iktidar olmayı kıl payı kaçırmıştı. Bunları yeni nesil bilsin diye yazıyorum.
MİMARLARIN YENİ BAŞKANI FERDİ ZEYREK
Hafta sonu her yerde seçim heyecanının yaşandığına tanık oldum. Mimarlar Odası İl Temsilciliği'nin 25'inci dönem Genel Kurulu oda hizmet binasında gerçekleşti. Uzun yıllar Oda Başkanlığı görevini yürüten Atilla Efendioğlu bu kez aday olmayınca, genç neslin temsilcisi Ferdi Zeyrek tek listeyle seçime girdi ve Mimarlar Odası'nın yeni Başkanı oldu. Başkan Zeyrek'in yönetiminde Gökhan Rahmi Urmalı, Yasemin Gümüş, Hüseyin Solmaz ve Mahir Gülhan bulunuyor.
Hayırlısı olsun.