10 Ocak her yıl çalışan gazetecilerin bayramı. Kutlamanın ilkini Valimiz Mustafa Hakan Güvençer'in Taş Fabrika'da verdiği kahvaltı ile başladık. Akşamına Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin Saruhan Otel'de yemeği ile devam ettik. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün cemiyetimizde saat 11.00'da ziyareti ile sürdürüyoruz.
Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz darbe teşebbüsünde halkımızın demokrasinin yanında yeralırken ulusal ve Anadolu basını da bu demokrasi karşıtı eylemde devletinin yanında yer alarak görevini başarı ile yapmıştır. Türk halkının medyadan beklentisi budur. Bundan sonar da Manisa medyası aynı duyarlılıkla görevlerini sürdüreceğinden eminim.
Salı günü son yılların en büyük karı ile karşılaştık. Valilik Basın Danışmanı Şehriban Hanım kahvaltının 09.30'da olduğunu bildirdi. Sabah erken kalkmak zorundaydım. Pencereden baktım, lapa lapa kar yağıyordu. Bereket Taş Fabrika yakındı. Karda yürümek zordur. Dikkat ederek kahvaltının mekanına gittim. Şehriban Hanım ve İsmail oradaydı. Valimiz geldiğinde Basın İlan Kurumu Müdürü Yusuf Kahraman'la birlikte karşılaştık. Tamer Balatlı da oradaydı. İlk anlarda hava şartlarından meslektaşlarımın sayısı azdı. Yavaş yavaş gelmeye başladılar. Valimize "Böyle kar uzun süredir yağmadı" dedim. Valimiz Mustafa Hakan Güvençer sözlerime güldü, "Bingöl'de 2 metreyi aşan kar gördüm" dedi. Manisa'da yoğun karın doğuya gore çok hafif olduğunu ima etti. Kahvaltımızı yaptık. Valimiz çalışan gazetecilerin bayramını kutladı. Ben de 15 Temmuz'da basınımızın dik duruşunun üzerine bir konuşma yaptım. Gerçekten çalışan gazeteci meslektaşlarımın işleri zor. Hergün sahada çalışmak özgüven ister. Manisa'da görevini başarı ile yapıyorlar. Valimizle birlikte karın altında fotoğraf çekildik. Biraz kartopu oynadık. Valimize günümüzü beraber geçirmesinden dolayı teşekkür ettim.
Akşama Saruhan Otel'e gittim. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin gazetecilere verdiği yemeğe katıldım. Başkan Çerçi yaptıklarını anlattı. Basın Danışmanı Musa Dirik güzel bir organize yapmış, teşekkürler. Başkan Mehmet Çerçi daha önce meslektaşlarımız için müracaatını yaptığımız TOKİ 2 projesi ile ilgili son durumu bize anlattı. Basın mensupları için gerekli kontenjanın sağlandığını söyledi. Kendisine teşekkür ettim. Sade ve güzel bir gece oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de başkan olarak beni aradı. Çalışan gazetecilerin bayramını telefonla kutladı. Bugün de cemiyetimizi ziyaret ederek çalışan gazeteciler ile birlikte olacak. Bekliyoruz Başkanım şeref verirsiniz.
Dün Olay"a geldim. Sürpriz doğum günümün kutlaması ile karşılaştım. Bütün çalışanlar ve Ertan Korkmaz ile Esra Kale'ye teşekkürler. Yıllar çok çabuk geçiyor, değerini bilmemiz gerekiyor.