Büyükşehir Belediyespor’un olağan genel kurulunu dinliyorum. Başkan Mehmet Güzgülü döneminde amatör branşlarda büyük başarılar kazanıldığını anlattı. Kulübün amacının gençliğe hizmet olduğunu ifade etti. Güzgülü futbolda da play-off şansını kullanamadıklarını, 2.lige çıkamadıklarından dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün bir yıllık faaliyetlerini dinledik. Öyle anlaşılıyor ki futboldan çok diğer branşlarda başarı oranı yüksek. Kongreye katılan üyeler kulübün hesabını kitabını onayladıktan sonra seçimlere geçildi. Divan başkanı Mustafa Genç, divana verilen önergeyi okudu. Seçimlerde Mevlüt Aktan, Orkun Şıktaşlı, Hakan Kadayıfçı, Gökmen Aytaç, Tolga Tunç Çalışkan, Özcan Nalbantlar ve Bora Çaylan’dan oluşan ekibin yönetime aday olduğunu başka aday olup olmadığını sordu. Tek liste açık oylamaya sunuldu. Mevlüt Aktan ve ekibi oybirliği ile Büyükşehir Belediyespor’un yönetimine seçilmiş oldu. Alkışlarla kürsüye gelen yeni Başkan Mevlüt Aktan, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın spora ve sporcuya verdiği desteğin yanı sıra tesisleşme adına attığı adımları biliyoruz. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımıza kulübe verdiği destekler için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra sürekli istişare halinde olacağız. Bayrağı devraldığımız noktadan daha ileriye taşımak için mücadele edeceğiz. İyi çalışmalar yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Eski kulüp başkanları ve eski yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Burada onların büyük emekleri ver. Bize gösterdiğiniz teveccüh içinde yönetim kurulum adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de konuşmasında bugünün Belediyespor’da yeni bir başlangıç olacağını belirterek, “Bugün yeni bir başlangıca şahit oluyoruz. Bu kongreleri hep gördük. Bu bir yarış değil. Bu bir devir. Bu kulüpte değerli eski başkanlarımız Ziya Elmalı, Cenk Ergün, Mehmet Güzgülü ve daha önceki yöneticiler önemli hizmetler yaptılar. Önemli olan bu kulübü daha iyi yerlere taşıyabilmek. Biz belediyede nasıl hizmet veriyorsak, kulüp başkanlarında da bu böyle olacaktır. Yarın bizler olmayız, başka belediye başkanları, başka kulüp başkanları hizmet verecekler. Yeni heyecanlarla istenilen başarılara ulaşılacaktır" dedi. Başkan Ergün ayrıca, "Birinci önceliğimiz Manisa'da yaşayan ailelerimizin çocuklarına bugün sayısı 3 binlerin dayanmış evlatlarımıza sahip çıkmak. Gelecek vadeden sporcular yetiştirmek ve Türk sporuna kazandırmak için buradayız" diye konuştu.

Kulüp bünyesi altında faaliyet gösteren tüm branşlarda şampiyonluk hedeflediklerini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, "Gönül ister ki her branşta şampiyonluklar kazanalım. Ama bazen olmuyor. Sonuçta etkileyen faktörler var. Voleybolda iki yıldır play-off oynuyoruz. Bu sene orada kan değişikliğine gidildi. Bize 5 yıldır hizmet veren Süleyman Bozkan hocamıza teşekkür ediyorum. İnşallah voleybolda da bir üst ligi hedefliyoruz. Futbolda geçtiğimiz yıl her ne kadar çıkmamayı başarısızlık olarak bazı kesimler gösterse de geçen seneyi unutmamak lazım. Son üç maçta düşmekten kurtulduk. Zor bir dönem geçirdik. İlk kez mücadele ettiğimiz profesyonel ligimizde son maçta küme düşmekten kurtulduk. Bu seneye geldiğimizde ikinci yıl olması itibariyle tabi ki hedefimiz şampiyon olarak çıkmaktı. Ancak hakem faktörleri var. Sporcu sakatlanmaları var. Transferlerin uyum sorunu var. Hoca faktörü var. Hepsi bir araya geldiği azman bazen istediğiniz hedefi yakalayamayabiliyorsunuz. Ancak ikinci devrede seri galibiyetler yakaladık ve değerli hocamız Levent Devrim ile bu başarıyı sağladık. Play-off oynadık. Bazen top şansı dediğimiz bir olay var. Ama bu olmadı. İyi oynamamıza rağmen özellikle ikinci maçta golü atan yine rakip oldu. Bizi eleyen takım Silivri 2. Lig'e çıktı. Kendilerini de tebrik ediyoruz" dedi.