Pazartesi günü moralim bozuktu. Nasıl olmasın, Pazar gecesi Fenerbahçe'den acı bir tokat yemiştik. "Ölenle ölünmez" derler ya. Hayat devam ediyor. 32 ayda 32 önemli hizmetin açılışı için Kula yollarına düştüm. Kiminle? MHP İl Başkanlığı yapan Tanju Balatlı ve tekrar medya dünyasına Hayat Gazetesi ile dönen işadamı Kamber Ali Atabey'le. Vip aracında yeğeni Onur, muhabir Ersan da vardı. Tanju Balatlı ile bol bol sohbet ettim. Araç mükemmeldi. Hem televizyon seyrettim hem de Kamber Ali Atabey'in Ege TV'yi alma pazarlığını dinledim. Ege TV yılbaşı itibari ile bütün çalışanlarının işine son verileceği haberini de Yeni Asır spor yazarı dostum Metin Gökalp'ten öğrendim. Ege TV'nin satış fiyatı 5.5 trilyon eski para ile. Kamber Ali Atabey'in tv sahibi olup olmama hayali önümüzdeki günlerde belli olur.
Kula Belediyesi önüne geldiğimde Başkan Cengiz Ergün'ün muhtarlarla yaptığı toplantının devam ettiğini basın danışmanı Cihat'tan öğrendim. Alanda Tanju Balatlı ile dolaşıyoruz. Gören Tanju Balatlı'ya sarılıyor, hal hatır soruyor. Sevilmek güzel şey. Beklenen geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Hanım'la Kula Belediyesi'ne geldi. Başkan ve çalışanlarının elini sıktı. Bu sırada Başkan Ergün'e gösterilen büyük sevgi gösterisine tanık oldum. Çiçeklerle karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün şık giyimi ve güler yüzü ile Kulalıları selamlıyor. Belediye binasına beraber girdik. Büyükşehir'in bürokrat kadrosu da orada. Kalp ameliyatı geçiren Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil'in de geldiğini öğrendim. Sevgili dostuma tekrar geçmiş olsun diyorum. Başkan Cengiz Ergün'e "Tebrik ederim" dedim. "Neyi" dedi. "Fenerbahçe'nin galibiyetinden dolayı" dedim. Başkan Ergün mütevazı bir şekilde "Ertuğrul her zaman yeniyoruz zaten ama iyi oynamadık" dedi. Bir Galatasaraylı olarak yüreğim bir kez daha cız etti. Galatasaray'ın kaderi Fenerbahçe karşısında değişmiyor. Hep birlikte tören alanına gittik. Kula alana akmıştı. Başkan Ergün'e "Büyük başkan" diye tezahüratta bulunuyordu. Belediye başkanlığı dışında dostumun lider vasfı ile ilçelerdeki sevgi gösterilerinin bir yenisine Kula'da tanık olmaktan gururlandım ve keyif aldım. Başkan Cengiz Ergün hizmetleri ile çalışkanlığı, disiplinli duruşu ile Manisa'nın lideri. Hitap etme gücü de mükemmel. Konuşurkan kürsü hakimiyeti de öyle. Hizmetlerini anlatırken yaptığı vurgular da izlenmeye değer. Ben programın uzun olduğunu bildiğim için ona göre hareket ettim. Başkan Ergün'ün Kula programının gece 21.00'a kadar sürdüğünü öğrendim. Başkan Cengiz Ergün yeni projeleri ve ilçelere yapacağı hizmetler önümüzdeki günlerde 2017 yılında hızlanacak.
Not: AK Parti'de il başkanlığı konusu konuşuluyor. Yakından takip ediyorum. Bugün netleşmesini bekliyorum. Başkent'te bir dizi görüşme yaptım. Durum ortaya çıkınca yorumumu yazacağım. Bu arada 40 yıllık dostum Sezai Gürcan'ın mide kanaması geçirdiğini öğrendim. Kendisine acil şifalar dilerim.