Pazar günü yüreğimiz Dağlıca'da dağlanmıştı, dün de Iğdır'da. Dağlıca'da 16 askerimizin, Iğdır'da da 14 polisimizin PKK tarafından şehit edildiğini televizyondan öğrenince dünyam karardı. Eşim Nermin hanım kahvaltı hazırlamış, getirdi, "Al götür" dedim. Vatan hainleri kahvaltı yapacak hal mi bıraktı? Üst üste şehit veriyorduk. Hakkari Dağlıca'da şehit olan erlerin birisi Turgutlulu, diğeri de Salihliliydi. Her ikisi de Uzman Çavuş'tu. Vatanı için saatlerce PKK ile savaşırken Tolga Artuğ ve Özgür Yatakdere kahpe kurşunlarla şehit edilmişti.
Dün, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yılını kutlayacaktık. Kutlayabildik mi? Bana göre hayır. Yeniden Güneydoğu'da özerklik ilan etmeye yeltenenlerle savaşıyorduk. Bizleri bu hallere getiren ve sebep olanları Allah kahretsin.
BAŞKAN ERGÜN'LE ŞEHİT CENAZESİNDEYDİM
Turgutlu ve Salihli'deki şehitlerimizin cenazesi ikindi namazında kalkacaktı. Büyükşehir Belediyesi'ne gittim. Başkan Cengiz Ergün makamında hazırlık yapıyordu. Yanında Yılmaz bey vardı. MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ile birlikte bir süre makamda oturduk. Saat 16.00'ları gösteriyordu, ikindi de 17.00'den sonra okunuyordu. Biz Turgutlu'ya gidecektik. Ancak, Van'da düzenlenen tören sonrası Turgutlulu şehit Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un cenazesi daha Akhisar Askeri havaalanı'na inmemişti. Başkan Ergün'ün ekibi takip ediyordu. Akhisar'a gelip Gölmarmara yolundan Turgutlu'ya hareketini öğrenince Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ve Fuat Uzun'la Turgutlu'ya, şehidin kaldırılacağı camiye geldiğimizde binlerce hüzünlü yüzle karşılaştık. Camide Baro Başkanı Ali Arslan, AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Hasan Eryılmaz vardı. MHP Milletvekili Zeynel Balkız, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve şehit cenazesine katılmak için gelen Turgutlulu halk da sıra sıra durarak Tolga Artuğ'un tabutunu bekliyordu. Vali Erdoğan Bektaş ve Emniyet İl Müdürü Tayfur Erdal Ceren görülünce cenazenin Turgutlu'ya geldiğini anladık.
ÖZKÖK PAŞAM DA VARDI
Genelkurmay Başkanlığı yapmış olan Turgutlulu Hilmi Özkök paşam da geldi. Bekliyoruz. Saatler 19.00'u gösterdiğinde askeri törenle Tolga Artuğ'un naaşı camiye geldi. Onbinlerce kişi PKK'yı lanetlerken gözyaşlarını tutmak mümkün değildi. Cenaze namazından sonra şehidin naaşı Ege bölgesinden gelen onbinlerce kişi tarafından uğurlanıyordu. Başkan Ergün'le birlikte cenazeyi omuzlayıp ilerlerken cadde ve sokaklarda Türk bayrakları, balkonlarda da terörden bıkan halkın feryadı yükseliyordu. CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer'i de gördüm. MESOB Başkanı Hasan Geriter ve MTSO Başkanı Adnan Erbil'le cenazenin defnedilişi sırasında karşılaştım. İnanın, Turgutlu şehidini uğurlarken yaşananları görmenizi isterdim. Benim son günlerde katıldığım şehit cenazelerinin en kalabalığıydı.
Hey vatan hinleri, Milletin sabrını taşırmayın. Bu Devlet çok kurtuluş mücadelesi verdi. Milletin ayranını kabartmayın. Yunan'ı Ege Denizi'ne gömdüğü gibi, sizleri de inlerinize gömer. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.