Bodrum akşamları güz günlerinde bir başka oluyor. Yaz boyu Çeşme’de  uzun tatil yapınca Manisa siyasetinin duayeni ülkenin para politikasına 5 yıl hükmeden Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarını başarı ile yapan Adalet Partisi, Doğru Yol, ANAP ve MHP’den milletvekili olarak parlamentoda Manisa’yı temsil eden büyüğüm, abim Sümer Oral’la Bodrum’da güz günlerinin akşamında Fener Restorant’da beraber olduk. Ekonomist Hikmet Oray Yalçın ve Dürümcü Mehmet’le. Sümer abim en son geçen hafta konuştuğumuzda bana iki günlüğüne Ankara’ya gidip döneceğini, gelene kadar Bodrum’da Türkan ablamla olacağını belirtince Bodrum yolları benim için farz olmuştu. Sevgili arkadaşım Dürümcü Mehmet’e “Bodrum’a gideceğiz” dedim. O sırada ekonomist Hikmet Oray Yalçın aradı. Durumu anlattım. Hikmet de “Ben İstanbul’dan Bodrum’a geleyim. Değerli bakanımla tanışmış olurum” dedi.

Pazartesi sabahı erkenden Mehmet’le Bodrum yollarına düştük. Hava alanına 10 kilometre kala mola verdik. Patatesli ve otlu börekle sabah kahvaltısını yapıp hava alanına geçtik. İstanbul uçağı geldi. Hikmet Oray Yalçın göründü. Yanında bir İstanbul beyfendisi vardı. Hikmet Oray Yalçın, Gönül Talu diye beni tanıştırdı. Burak ve Osman’ın babası idi. “Gönül amca nasılsın? Sümer Oral bakanınımız için Bodrum’a geldik” dedim. Gönül Talu ülkemizin inşaat sektörünün önemli isimlerinden. Süleyman Demirel, Turgut Özal, Kenan Evren ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gönül Amcası.” Hava alanında ayak üstü tanıştık. Sümer Oral için “Değerli bir bakandı. Tanışırım, selam söyleyin” dedi.

Hava alanından Hikmet Oray Yalçın’ı alarak Bodrum yoluna devam ederken Turgutlulu dostum Hasan Palalı’yı aradım. Yaz aylarını Borum’da geçirir, orada olup olmadığını sordum. Hasan Palalı, “Bodrum Yalıkavak’tayım” dedi. “Yanına geliyorum” dedim. Torba yakınından Gündoğan’ı geçip Yalıkavak’ta yazlığın önünde Hasan Palalı ile buluştuk. Mehmet’i tanıyordu. Hikmet Oray Yalçın’ı tanıştırdım. Beraberce deniz kenarında manzarası harika bir kafede oturduk. Bir sohbet başladı. Saatime baktım 15.00’e geliyordu. Sümer Oral bizi bekliyordu. Sayın bakanımı aradım. Saat 16.00’da yanında olacağımı belirttim. Hikmet Oray Yalçın çalışmaktan Bodrum’u unutmuş. Yalıkavak’tan başlayıp Gümüşlük’ten Turgutreis’e geldik. Sahilde bir tur attık. Belediyenin kafesinde çaylarımızı yudumlamaya başladık. Bodrum Belediyesi’ni kutlarım. Deniz kenarındaki halka sunduğu kafede çay 1.5 lira. Hikmet Oray’ın yeni projelerini dinledim. Ve Sümer Oral’ın yazlığına gittik. Sümer abim, eşi Türkan Hanım’la bizi karşıladı. Çay ve kahvelerimizi içtik. Hikmet Oray Yalçın kendini anlattı. Sümer abim Ankara’dan dönerken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le hava alanında karşılaştığını anlattı. Başkan Ergün’ün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kerküklü Türkler ile ilgili toplantısına katıldığını öğrendim. Bu toplantıya Başkan Cengiz Ergün 30 otobüs ile katılmış. Sümer abim, Başkan Ergün’e benim Bodrum’a geleceğimi söylemiş. Sümer abim Bodrum’daki yazlığının bir köşesine Kula evlerinin maketini koymuş. Akşam yandığı zaman Kula evlerinin ihtişamı ortaya çıkıyor. Gün batımı yaklaşıyor. Sümer abim bizi Akyarlar’daki Fener Restorantı’na götürdü. Bodrum esiyor. Onun için günbatımını içeride Kos Adası’nı seyrederek geçirdik. Menü harikaydı. Barbun balıkları ve deniz levreğini iyi pişirmişler. Sümer abimle birlikte  memleket meselelerini de konuştuk. Hikmet Oray  değerlendirmelere katkıda bulunuyordu. Bodrum’da güz günlerinin yaşandığı sessizliğin hakim olduğu Bodrum’da keyifli bir dost yemeğinin keyfini çıkarıyorduk. Fener Restorant’ta Mazhar-Fuat-Özkan’ın “Nasıl anlatsam, nerden başlasam. Bodrum Bodrum...” şarkısı kulaklarımızın pasını siliyordu.