Manisa'da yoğun bir haftayı geride bıraktık. 23 Nisan törenleri ve Mesir Festivali'ni Nezih Varol'la adım adım takip ettim. 23 Nisan törenlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaydım. Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş tören açılışında konuşurken, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın varlığını unuttu. Bilerek yaptığını düşünmek bile istemiyorum. Bu konuda bazen dikkatsizlik çeşitli yorumlara neden oluyor. İstikbalimizin geleceği çocuklarımızın 23 Nisan töreninde gösterilerini keyifle izledim, okudukları şiirleri yoğun duygularla dinledim.
KORTEJLE SULTAN CAMİİ'NE YÜRÜDÜM
Mesir Festivali için kentimize gelen yabancı konuklar onuruna Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün verdiği kokteyl ve yemeklere, Pazar günü de Mesir Korteji'nde yürüyüşe katıldım. Her Manisalının coşku içinde Sultan Camii'nden saçılan şifalı mesir macunlarını kapması için alanda olmasını çok arzu ettim. Ancak, eski, coşkulu, şifalı macun kapma törenine, haftalardır yapılan negatif propaganda nedeniyle halkımız çekindi, gelmedi. Aslında yüreklerini ortaya koyarak katılmaları gerekirdi, ama bu yıl böyle oldu. Kortejde yürürken Hasan Geriter ve diğer sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile birlikte yan yanaydım. Cumartesi günü kayınpederini kaybeden Hasan Geriter'i törenlere katıldığı için kutluyorum.
TÖRENE KATILANLARI KUTLARIM
Sultan Camii'nde geçmişe oranla alıştığımız kalabalık yoktu, ama şifalı macunu kapmak için bu şartlarda alana gelme cesaretini gösteren halkımızı da yürekten kutlarım. Mesir saçım töreninde her zaman olduğu gibi caminin kubbelerinden hocaların attığı macunu kapma yarışı eski günleri aratmayacak nitelikteydi. Milletvekillerimiz Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Erkan Akçay, Murat Baybatur'la macun kapma yarışında bulundum. Zaman zaman başımı, gözümü sakınarak mesir macunundan nasibimi alırken, Nezih Varol da o heyecanı objektifi ile görüntülüyordu.
HEYECAN DORUKTAYDI
Öyle veya böyle Manisa'nın yıllardır süren geleneksel mesir macunu şenlikleri ve saçım töreni yapıldı. Heyecan yine doruktaydı. Saçım töreni bitince Milletvekillerimizin de kaptığı mesirlerle fotoğraf çekildim.
Gelecek yıl normal şartlarda kutlanması dileği ile bir Mesir Festivali'ni daha geride bıraktık.