Büyükşehir Belediyespor dokuzda dokuz yaptı. Artık taraftarına, sevenine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e Başkan Mevlüt Aktan’a dokuz doğurtmuyor. Tam gaz gidiyor. Başkan Mevlüt Aktan’ın değimi ile ‘Durmak yok yola devam’ Gerçekten öyle. Dün mevsimin güzel bir gününde Büyükşehir Belediyespor kupada elendiği Bergamaspor’u 3-0 gibi net bir skorla yendi liderliğini 7 puan farkla sürdürüyor. 

Dün maça Zerrin Ağar ve oğlum Gökhan’la birlikte gittik. Başkan Mevlüt Aktan yöneticilerle birlikte olduk. Bu arada Arif Koşar’ın kayınvalidesinin vefat ettiğini Başkan Cengiz Ergün’ün cenazede olduğunu öğrendim. Koşar ailesinin başı sağolsun. 

Güneş, Mümin Özkasap Stadı’nı ısıtıyordu. Maça Merkez Hakem Komitesi Üyesi Erol Aksoy, Aytekin Durmaz ve Yunus Yıldırım birlikte gelmişler. Taner Taşkınlar hocam ve Yeni Asır’ın spor yazarı Nevzat Güzelırmak’ta maçtaydı. Başkan Cengiz Ergün maç başladıktan sonra geldi. Yerine oturur oturmaz Büyükşehir belediyespor’un golü geldi. Arkasından ikinci gol. “Oh” dedim. “Bu Bergama bize ters geliyor. Bugün hesabını göreceğiz” diye söylendim. Gerçekten Belediyespor iyi oynuyordu. Maçın başında iki gol yemesine rağmen Bergamaspor maça asılıyordu. Heyecanlı bir maç izliyoruz. 2-0 önde olan Büyükşehir aynı skorla ilk yarı bitirdi. Ama hepimize ecel telleri döktürdü. Bergama inanılmaz üç gol kaçırdı. Şansı bu kez tutmuyordu. Devre arasında Başkan Mevlüt Aktan’a “Bu Bergama gerçekten bize ters geliyor. Devreyi mağlup bitirebilirdik” dedim. Başkan Aktan’da düşüncemi tastik etti. İkinci yarıda Bergama maçı yine bırakmıyor. “3 gol lazım” diye tribünlerden bağırıyorum. Futbolcular sesimi duymuşlar gibi. O golü de atınca “Yarabbi şükür” dedim. Büyükşehir Belediyespor futbolcuları da rahatlamıştı. Bizler de. Ondan sonra sahada Büyükşehir Belediyespor uzun süre Bergamaspor’a top göstermedi. Büşükşehir bu yıl 9’da 9 yaparak bir rekora imza attı. Bunda Başkan Mevlüt Aktan’ın da, hocanın da futbolcuların da büyük payı var. Her zaman söylerim. Lig uzun bir maraton. Gevşemeyi affetmez. Rehavete kapılmadan Başkan Mevlüt Aktan’ın dediği gibi, ‘Durmak yok yola devam.’