Büyükşehir'in büyük başkanı Cengiz Ergün Salihli'de mehterle karşılandı. Toplu ulaşımda dönüşüm kapsamında yeralan araçların tanıtım törenine marşlar eşliğinde gitti. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile yürürken halkın sevgi gösterilerine mazhar oldu. Başkan Ergün'ün karizmatik yapısı ilçelerde bilhassa hanım seçmenlerin ilgi odağı. Başkan'la tanışmak ve konuşmak için birbirleri ile yarışıyorlar. Başkan Cengiz Ergün'ün Salihli sevgisi bir başka. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Salihli seçmeni Başkan Ergün'e 14 bin 800 fark yapmasını sağladı. Dün Salihli Belediye Başkanlığı'nda bunu dile getirdi. "Salihli'nin vefasını unutmuyorum. Bu sevgiye layık bir şekilde hizmetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.
Benim Yaşar hocam MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ile Salihli yollarına düştüm. MASKİ'nin yeni genel müdürü Yaşar Coşkun hocamla uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Yolda giderken Yaşar hocamı Bayram Ali Baylan aradı. Bayram Ali de gerçek dostlarımdandır. Salihli Belediyesi'nin önüne geldiğimde Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ile Basın Yayın Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ile karşılaştım. Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun ile Yılmaz Gençoğlu da Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile birlikteydi. Büyükşehir ve MASKİ'nin basın danışmanları Cihat Taysi ve Pınar Ekmen de Başkan Cengiz Ergün'ü bekliyorlardı. Başkan geldi, mehter serhat türkülerini çalmaya başladı. Kendinden emin Büyükşehir'in çehresini ilçeleri ile değiştirmeye çalışan Başkan Cengiz Ergün'e sevgi gösterileri gönülmeye değerdi. Başkan Ergün ile ne zaman ilçe gezilerine katılsam bu sahnelere tanık oluyorum. Yeni ulaşım araçlarının tanıtım alanında Hasan Geriter ve Halim Şener ile karşılaştım. Hasan Geriter'i sık sık göremezsiniz. Tören alanında Geriter'e takıldım, "Uzun süre oldu görüşmeyeli" deyince, "Haklısın kısa zamanda buluşalım" dedi. Hasan Geriter ile buluşmayı bekliyorum.
Başkan Ergün'ün konuşmasını dikkatle izliyorum. Salihli'ye yaptıklarını, yapacaklarını tane tane halkın anlayacağı dilde anlatıyor. Başkan Ergün 2017'de Salihli'ye eski para birimi ile 125 trilyon yatırım yapacağı anlaşılıyor. Başkan Cengiz Ergün "Hizmet yarışında verilen oylara değil, bütün ilçelere ayrım yapmadan ihtiyaçları yerine getirilecektir. Yeni Büyükşehir'in kuruluşunun 2,5 yılını geçen cuma doldurduk. Yapılanma kolay olmadı, bundan sonra hizmet yarışı devam edecektir" dedi.
Hasan Geriter, Halim Şener ve Salihli Şoförler Cemiyeti Başkanı Murat Dağıstanlı ile alanlardaki törenden ayrıldık. Bir kebapçı dükkanında karnımızı bir güzel doyurduk. Sabah erken kalkmıştım. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun'a "Buradan Hasan Geriter ile döneceğim" dedim. Manisa'ya dönerken yolda Valimiz Mustafa Hakan Güvençer'i de ilçe programlarından dönerken gördük. Birbirimize el salladık ve Manisa'ya geldiğimde gazeteme gittim. Yorgunluk alametlerini fark ettim. Başkan Cengiz Ergün ve ekibinin programı ne zaman bittiğini bilmiyorum. Başkan Cengiz Ergün'ün çalışma temposuna ayak uydurmak zor. Bugün de Başkan Ergün Demokrasi Meydanı'nda saat 14.00'da aşure dağıtacak. Bir de her yatırımın ince ayrıntıları ile ilgileniyor. Buna bir kez daha Salihli'de tanık oldum. Güzel bir gün geçirdim.